avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Mai bine strunesti o herghelie de cai, decat o fata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Mai bine strunesti o herghelie de cai, decat o fata mare!!!!!

Buna ziua,

Imi cer scuze inca de la inceput pentru subiectul abordat, dar as vrea sa compar niste pareri ale unor parinti de fete, aflate la varsta adolescentei. Incerc sa expun cat mai scurt.
Am o fiica de 18 ani jumate (eu am 43) si o pot descrie ca pe o fata foarte frumoasa si finuta, desteapta, cu bun simt pe de o parte dar vesnic nemultumita, uneori rautaciosa, uneori ranchiunoasa si chiar invidioasa pe altii. Noi doua suntem foarte apropiate si ea se afla in punctul de a nu face nimic fara sa-mi povesteasca totul...Nu a avut pana acum un prieten, doar mici flirturi...Imi spune ca sufera ca nu o place nimeni desi frumoasa este!!). I-am explicat ca atitudinea ei mai rautacioasa o face un pic respingatoarea, dar sa stea linistita ca fata mare nu moare :) Gluma se ingroasa un pic, pentru ca a cunoscut pe net un baiat cu 1 an mai mic, dar care a renuntat la scoala si cu care vorbeste la telfon zilnic...si-si spun ca se iubesc...Baiatul acela s-a "drogat" sa spun asa..a luat diverse medicamente, sta doar cu mama lui, sufera ca parintii s-au despartit, a renuntat la scoala, etc. Fiica mea mi-a zis ca vrea sa-si inceapa viata sexuala cu el, nu neaparat pt. ca l-ar iubi ci pentru ca el a acceptat-o (inca nu s-au vazut, se intalnesc peste o saptamana), dar pt.ca e ultima vrigina din clasa (e clasa a XII-a, an important cu bac si admitere la facultate!!!) si rad colegii de ea, dar si pentru ca se va maturia mai repede, zice ea.
Ma lasa nervii..nu mai stiu cum s-o iau, e foarte incapatanata, taica-su e in asentiment cu mine, sa dea bacul sa ia admiterea si oricum la vara va pleca de acasa in Bucuresti, la facultate.
Ce tactica ma sfatuiti sa mai adopt? Sa merg la psiholog cu ea? Ii dau mereu exemple...cariera pe primul loc si pe urma va avea timp destul de viata amoroasa, distractii...etc. I-am trag si cateva palme, de nervi ca e atat de ncapatanata...imi spune ca eu sunt "dusa" si "obtuza in gandire", bla bla...
AAA..si inca ceva: mi-a spus ca uraste ca e inca virgina, si va cauta ea o metoda sa nu mai fie, chiar daca nu pe cale naturala (adica isi rupe singura....). Scuze ca m-am destainuit atat de intim, dar sunt putin cam ...disperata! Nu vreau sa dea gres cu cariera ei..pe care de altfel, singura si-a ales-o si eu sustinut-o moral, material, fizic ca orice mama!
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: edeneve , utilizator 13:26, 5 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Bagatii fetei mintile in cap, inceperea vietii sexuale si viata sexuala in general e un moment foarte important din viata unei persoane. Nu se poate sa faca asa.... cu primul iesit in cale. Sa inteleaga lucrul asta, sunt atatia baieti seriosi sa isi gaseasca (sau sa astepte) sa fie gasita de unul din astia, nu sa se incurce cu indivizi care la 17 ani au avut probleme cu droggurile.....

Acest an este foarte important pt educatia fiicei dvs, odata ce va ajunge la Bucuresti si va fi de capul ei e posibil sa se transforme cu totul fata de cum e acum. Eu tocmai am terminat facultatea la agronomie in Bucuresti iar marea majoritate a fetelor venite din provincie...se transforma in ceea ce cu siguranta nu doriti. Poate 2 din 10 (cele cu o educatie puternica) sa ramana fete serioase la locul lor si care rezista tentatiilor capitalei. Am avut colege care au venit in anul1 cu medii de peste 9 la bac, deci fete care acasa au fost tinute din scurt, fete pt care parintii faceau eforturi financiare deosebite sa le tina la bucuresti si ele nu faceau altceva decat cluburi, baieti (cat mai cu bani si mai sm3keri), bautura etc. curvasaraieee
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
cosmintt26, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns, Cosmin! Nu stiu ce a apucat-o, parca din senin...imi vine sa-i spun: FA CE VREI, DAR NU VENI LA MINE PE URMA! ceea ce este o prostie, pentru ca o mama va fi mereu alaturi de fiica ei, daca aceasta ii cere ajutorul. Nu doresc s-o sufoc, nici sa vorbesc cu oameni din viata reala (nu vreau s-o discreditez, pentru ca e o fata finuta si nu merita)..dar nici eu nu merit ca rasplata sa-si distruga viata. Saptamana viitoare ea se va intalni cu baiatul respectiv, si este de acord sa vin si eu sa-l cunosc, dupa care sa-i las singuri. Adult trecut prin viata cum sunt, nu stiu cum sa procedez. Nu este o fata fitoasa, dar e cam aeriana...A mers destul de des prin Bucuresti, mai cu seama la facultatea unde vrea sa-si continuie studiile, dar NU e genul de "pitipoanca" de cluburi...etc. In general, a comunicat cu mine...dar acum simt eu ca vrea sa faca ce are in cap cu orice pret si peste cuvantul meu! Imi vine s-o iau la bataie!!!!! ;)
Incep prin a va spune ca situatia dvoastra este una banala. Ceea ce traiti se intampla frecvent si in multe familii, doar ca lumea nu stie, nu are de unde sa stie. Deci in primul rand, nu va alarmati prea tare caci viata le aseaza pe toate.
Mai la obiect, cu palme si contre, mai mult va indepartati de ea decat sa va apropiati, practic aveti esecul garantat in ceea ce priveste relatia mama-fiica.

chira_chiriac a scris:
I-am trag si cateva palme, de nervi ca e atat de ncapatanata...imi spune ca eu sunt "dusa" si "obtuza in gandire", bla bla...

Intr-un fel cam are dreptate, si nu in sensul bunelor intentii pe care le aveti, ci in maniera in care vreti sa va impuneti parerile. Este fata, nu merge cu bataia.

chira_chiriac a scris:
Nu stiu ce a apucat-o, parca din senin...

Nu este din senin, este vorba de hormoni, astia ne guverneaza viata. Sunt ca niste mici programele care actioneaza la timpul lor si fara de care viata ar fi fara sens.

chira_chiriac a scris:
Adult trecut prin viata cum sunt, nu stiu cum sa procedez.

Pentru ca nimeni nu a "trait" toate experientele.
Dar trebuie sa tineti cont ca oamenii au intre alte drepturi si dreptul la greseala. Dvoastra ati gresit vreo-data? Si fata dvoastra are acest drept. De multe ori, este mai mare regretul ca nu ai facut un lucru, decat daca l-ai facut si a iesit prost.

Acum, cat este de potrivit sau nepotrivit baiatul pentru fata dvoastra, nu aveti de unde stii, soarta o sa va spuna. Dvoastra puteti doar sa ii explicati fetei implicatiile, consecintele, riscurile, etc, apoi dupa ce v-ati convins ca a inteles, decizia ii apartine. Desigur un copil de 18 ani este usor de manipulat (pozitiv) in interesul lui, cu putina atentie la exprimare si calm.


Multumesc pentru raspuns! Ca orice parinte, tocmai pentru ca si eu am gresit ca orice om, am suportat consecintele si am suferit mult (poate si acum sufar). Unele lucruri se fac la timpul lor (cum ar fi STUDIILE)..pe urma vine restul....sunt deja pregatita ca la anul pe timpul asta va pleca la facultate....isi va lua zborul si contez pe buna ei educatie ca imi va povesti ce va mai face si imi va mai cere sfaturi..Ideea e ca anul acesta e fff important pentru ea...iar "hormonii" se mai strunesc si cu creierul...adica s-o fac sa-si impuna ca e mai importanta scoala acum...bacul...daca acum se indragosteste..la cum o stiu..nu cred ca va mai acorda atentia cuvenita studiului,si eforturile mele (uneori pure sacrificii) au fost in zadar...deja se vad urme asupra sanatatii mele fizice. :(

Alte discuții în legătură

Probleme cu minori Andr3yionutz1 Andr3yionutz1 Buna! Sunt Andrei si am 21 de ani. Am o prietena-daca se poate numi asa pt ca ne-am vazut de vreo 6-7 ori, distanta dintre noi fiind cam mare- care are 16 ani. ... (vezi toată discuția)
Cât de legale sunt relaţiile sexuale şi non-sexuale cu minori/minore? doresc lămuriri legate de art. 220 noul cod penal Virginul Virginul Am citit [b]Art. 220 Noul Cod Penal[/b] plus întrebările altora pe acest forum şi am înteles că poţi face sex LEGAL cu persoane peste 15 ani, atâta timp ... (vezi toată discuția)
Fetele mă agaţă, ce risc dpdv legal dacă fac sex? Virginu Virginu Am 25+ ani şi sunt cunoscut în oraşul meu pentru starea materială bună (apartament, maşină, afacere, etc), motiv pentru care diverse fete, mai mici sau ... (vezi toată discuția)