avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declaratie notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declaratie notariala

revin cu o alta nelamurire.unu dintre martorii care i-a avut fosta sotie la divort a fost nasul nostru de cununie care a dat o declaratie notariala prin care garanteaza k fosta mea sotie va ramane in tara sa creasca copilu si ca nu va mai pleca in italia niciodata l.in sustinerea acestei afirmatii s_a depus la dosar un contract individual de munk pe o perioada nedeterminata ,incheiat intre fosta sotie si societatea pe care o are fostu nas.
pot sa il actionez in intanta pe acel martor, sau sa ii fac o plangere penala ?
da, se poate face o plangere penala pe marturie mincinoasa art. 260 C. pen.care constituie infracţiunea.
degeaba...din ce scriti nu se va ajunge cu dosar penal
Da, corect, unde e minciuna?
Sik as mai intreba si unde e marturia, ca daca e declaratie notariala nu e marturie... :D
Deci nu merge marturie mincinoasa decat daca a declarat asta in instanta, in fata judelui...
da a declarat in fata judecatorului pentru k a fost unu dintre martori.
in plus a adus si aceasta declaratie pe care au depus-o la dosar
Mentionati si pentru fals in declaratii in aceeasi plangere. :D

Alte discuții în legătură

Pentru pensie alimentara marturia mincinoasa se pedepseste? cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua as dorii sa ma ajutati cu un sfat .Prin hotarire judecatoareasca fostul sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare in procent de 20% din ... (vezi toată discuția)
Am vrut să ajut un coleg și m-am dus ca martor la dezbaterea unei succesiuni, dar nu am cunoscut decedatul. Îmi pot retrage declarația? Daniel DRG Daniel DRG Buna seara! Astazi am fost luat de un coleg ca sa ii fiu martor fratelui tatalui sau intr-o declaratie de succesiune cred. Mi-a fost spus ca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa parchet. xuser xuser pe scurt, sa zicem ca din cauza unor martori mincinosi (luati de buna credinta in ciuda probelor existente la dosar) procurorul dispune NUP/SUP... iar ... (vezi toată discuția)