avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declaratie notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declaratie notariala

revin cu o alta nelamurire.unu dintre martorii care i-a avut fosta sotie la divort a fost nasul nostru de cununie care a dat o declaratie notariala prin care garanteaza k fosta mea sotie va ramane in tara sa creasca copilu si ca nu va mai pleca in italia niciodata l.in sustinerea acestei afirmatii s_a depus la dosar un contract individual de munk pe o perioada nedeterminata ,incheiat intre fosta sotie si societatea pe care o are fostu nas.
pot sa il actionez in intanta pe acel martor, sau sa ii fac o plangere penala ?
daca societatea nasului e in tara...nu e chiar asa o minciuna.Un contract de munca naste drepturi si obligatii pentru cele doua parti.Cat despre"marturie mincinoasa"- ar putea fi vorba despre un fals in declaratii, insa nu se va dovedi existenta laturii subiective, din cauza acestui contract de munca incheiat cu totala buna credinta din partea celor doua parti.
Sanse reale sa obtina ceva mai mult decat hartuirea lor, sunt infime... clar!
Depinde ce anume poate dovedi in spatele acestui contract, cat timp va fi mentinut el... eu ma legam mai mult de chestiuni de fapt din contract, cat si de faptul ca promisiunea cuiva ca nu va pleca din tara nu poate fi luata in considerare de o instanta, intrucat nimeni nu poate promite ca alta persoana isi va ingradi dreptul la libera circulatie.
Prin urmare, daca declaratia mamei insasi nu ar putea produce efecte juridice, ea neputand tranzactiona referitor la un drept nepatrimonial, atunci cu atat mai mult ce a spus nasul e egal cu zero dpdv al promisiunii facute de el.
Continuam sa.mi concentrez fortele pe dosarul deja in curs, fara sa ma uit in afara lui, caci ma deturneaza de la scopul dosarului.
Cred ca e o greseala pe care o fac in mod frecvent justitiabilii, inainte de a se intreba de ce au pierdut...

Eu va doresc succes, desi nu cred ca asta e calea.
Va rog sa fiti atent si la posibilitatea unui denunt calomnios impotriva dv. E de luat in seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru pensie alimentara marturia mincinoasa se pedepseste? cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua as dorii sa ma ajutati cu un sfat .Prin hotarire judecatoareasca fostul sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare in procent de 20% din ... (vezi toată discuția)
Am vrut să ajut un coleg și m-am dus ca martor la dezbaterea unei succesiuni, dar nu am cunoscut decedatul. Îmi pot retrage declarația? Daniel DRG Daniel DRG Buna seara! Astazi am fost luat de un coleg ca sa ii fiu martor fratelui tatalui sau intr-o declaratie de succesiune cred. Mi-a fost spus ca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa parchet. xuser xuser pe scurt, sa zicem ca din cauza unor martori mincinosi (luati de buna credinta in ciuda probelor existente la dosar) procurorul dispune NUP/SUP... iar ... (vezi toată discuția)