avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inchirierea unei case ce face obiectul unui partaj, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inchirierea unei case ce face obiectul unui partaj, fara acordul fostului sot

Buna seara!
Puteti, va rog sa imi spuneti daca este legal sa inchiriez casa, fara acordul fostului sot. Fac precizarea ca sunt inca in procedura de partaj pentru acest imobil, acesta fiind luat cu credit bancar. Mai am de platit peste 25 ani la acest credit, iar fostul sot, in ultimul timp nu a mai platit ratele (eu fiind titulara contractului de credit, iar fostul sot impreuna cu fratele meu sunt coplatitori).
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:39, 1 Octombrie 2013
Parerea mea este ca nu stim.
Banca da acordul in functie de perioada; pentru perioade de circa 1 an nu am intalnit sa fie probleme cu acordul decat o singura data.
Depinde unde stau fostii soti si cine are folosinta casei. Daca acea casa sta goala sau e folosita de dv., nu vad impediment. Daca acea casa e locuita de altcineva, e o problema. Depinde si de cine, insa inainte de a dispune de ea trebuie sa faceti evacuare.

Oricum, sotii pot face acte de administrare asupra bunurilor comune, ceea ce inseamna ca o inchiriere sub 5 ani ar fi ok. Repet, depinde si de detaliile practice.
Chiria e bun comun, da?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata - proprietate inchiriata de fostul sot kyty1 kyty1 Buna ziua, Sunt divortata de curand si nu am facut inca partajul. Suntem propietari ai unei garsoniere iar fostul sot a inchiriat fara sa-mi ceara acordul si ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament bun comun de catre unul dintre soti Sofia H Sofia H Poate fi inchiriat un apartament bun comun de catre unul dintre soti, acestia fiind in divort si nefiind partajul facut ? Mentionez faptul ca chiria s-ar vira ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei si cartea funciara GabituD GabituD Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune. Ce semnificatie are faptul ca locuinta este sau nu inscrisa in Cartea Funciara ca fiind ... (vezi toată discuția)