avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... castigul de pe net
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

castigul de pe net

Sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si doresc sa stiu daca comand anumite ghiduri pentru a lucra de acasa pe net si obtin venit este in regula daca primesc si indemnizati?.Acest venit il declar eu, eu platesc impozit sau alte contributii?Nu stiu cum functioneza.Lucrez pe net,ca sa fiu platita trebuie un cont bancar si intrandu-mi bani in cont automat am venit suplimentar pe langa indemnizatie.Vreau sa stiu daca este legal pentru ca nu vreau sa ma inregistrez pe nu stiu ce site-uri ca apoi sa lucrez ilegal.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 30 Septembrie 2013
1. Din punctul mei de vedere aceste venituri sunt venituri profesionale impozabile si obtinerea lor va duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Pentru mai multa siguranta intrebati la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), cea care coordoneaza activitatea de aprobare si plata a indemnizatiei pentru CCC.
- Puteti intreba pe e-mail, la: anps@prestatiisociale .ro

3. Am rugamintea sa postati si aici raspunsul primit, poate fi de folos si altora!Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cu norma de hrana SilviAna90 SilviAna90 Buna seara, la calcularea indemnizatiei pentru concediu crestere copil este inclusa si norma de hrana? Lucrez la politia locala, venitul net realizat anterior ... (vezi toată discuția)
Se aproba ccc daca persoana este si salariata si are si alte venituri? NICOLETA VALI NICOLETA VALI Ma intereseaza daca am un angajat care doreste sa intre in concediu paternal, dar el este si persoana fizica (nu e autorizata adica PFA) platitoare de TVA, ... (vezi toată discuția)