avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune / mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune / mostenire

Buna seara. Am o mica problema la care nu prea stiu cum sa ii dau de capat. Recent,mama mea a decedat si acum se pune problema succesiunii. Situatia de fapt e ca eu am alt nume pt ca mama a fost maritata de 3 ori. Eu port numele primului sot,de asemenea decedat,de care mama divortase cand eu am avut 10 ani. Dupa divort,s-a maritat cu "sotul nr 2",al carui nume l-a luat,iar acesta a decedat si el in urma cu ceva ani. Dupa decesul acestuia s-a maritat cu "sotul nr 3",al carui nume l-a luat pana la trecerea in nefiinta. Din cate stiu eu a interpreta codul civil,acestuia ii revin 1/4 din bunurile ei proprii (de inainte de casatorie) si 3/4 din bunurile comune (realizate in timpul casatoriei). Nedumerirea mea consta in faptul ca banuiesc ca trebuie sa dovedesc cumva ca sunt copilul ei,avand in vedere ca in momentul decesului purta numele de familie al "sotului nr 3" iar eu port numele "sotului nr 1". Mentionez ca nu sunt in posesia certificatului de divort sau a celui de casatorie cu "sotul nr 1". Trebuie sa scot duplicat dupa acestea de la casa casatoriilor,tribunal,primarie...sau...de unde? La succesiune cu ce documente trebuie sa ma prezint? Mentionez ca bunurile proprii constau in o masina si o garsoniera,pe care "sotul nr 3" e dispus sa mi le cedeze,iar bunurile comune care constau in o alta masina si alte maruntisuri sunt dispus sa le cedez in favoarea acestuia.
Cel mai recent răspuns: cicisxn , utilizator 20:09, 30 Septembrie 2013
puteti merge la un birou notarial pt a vi se preciza exact de ce acte aveti nevoie,evident va tb sa faceti dovada cu acte de stare civila a calitatii dvs de fiu a defunctei(certificat nastere,certificat casatorie--mama,hotarare de divort)acte pe care le puteti solicita la institutiile competente.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu daca tatal de al 2 are drept la casa bunicilor mamei mele rost rost am o casa care a fost a bunicilor care au decedat si la rand a decedat si copilul lor adica mama iar eu am ramas in casa cu tatal de-al 2 vreau sa stiu daca si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am o problema legata de o moștenire pe care nu o ... Ciurri Ciurri Buna seara! Am o problema legata de o moștenire pe care nu o inteleg. Mama mea cand s-a căsătorit cu primul soț a avut 2 ha pământ ca zestre si sotul ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)