avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Am o problema legata de o moștenire pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Am o problema legata de o moștenire pe care nu o ...

Buna seara!
Am o problema legata de o moștenire pe care nu o inteleg.
Mama mea cand s-a căsătorit cu primul soț a avut 2 ha pământ ca zestre si sotul ei 6000 m2 iar in certificatul de proprietate apare sotul cu toată suprafața ca proprietar.Ei au decedat,sotul on 2011 si mama 2012.În urma căsătoriei a rezultat un fiu iar eu sunt rezultatul unei relatii de concubinaj .Mentionez ca mama nu a divorțat de soțul ei iar eu port numele tatălui meu.
Doresc sa stiu care e partea mea de moștenire din aceasta proprietate.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ciurri , utilizator 22:27, 29 Iunie 2021
Buna ziua,
Avand in vedere ca mama este cea care a decedat ultima, masa succesorala compusa din totalitatea bunurilor mobile si imobile aflate in patrimoniul defunctei la momentul decesului acesteia se va imparti intre dvs. si celalalt frate in cote egale.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral (mostenire) Ra1n1234 Ra1n1234 As dori si eu daca se poate o parere despre o partajare a mostenirii intre frati. Povestea este urmatoarea: In anul 1950-1951 mama a detinut suprafata de ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral simo flores simo flores Buna seara! Bunurile imobile (in speta de fata terenuri)primite de unii fii ai lui de cujus drept zestre inainte de colectivizare pot fi readuse in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire/iesire din indiviziune ContSters50658 ContSters50658 Buna ziua! De mare ajutor mi-ar fi un raspuns la subiectul propus de mine! Suntem(sau am fost pentru ca intre timp unii au decedat) 11 copii sa ziem ... (vezi toată discuția)