avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

Buna seara! Bunurile imobile (in speta de fata terenuri)primite de unii fii ai lui de cujus drept zestre inainte de colectivizare pot fi readuse in patrimoniul celui care a dispus de ele formand masa succesorala a defunctului formand obiectul imparteli din ele urmand a se indestula si ceilalti copii care nu au primit nimic cu titlu de zestrei?Mai pe scurt bunurile raman in patrimoniul celor inzestrati sau neexistand vreun inscris se considera ca nici nu au iesit din patrimoniul parintelui ?Partajul se desfasoara in prezent ,parintele decedand in 1963.Va multumesc!;)
Cel mai recent răspuns: Ion Dutescu , Consilier juridic 00:12, 1 Septembrie 2008
Daca exista deja o actiune de partaj succesoral pe rolul instantei, atunci asteptati terminarea procesului. Numai dupa ce se va termina veti afla si raspunsul la intrebare.
Masa succesorala adefuntului ,este formata din toate bunurile mobile si imobile , inregistrate la primarie . In momentul in care deschideti succesiunea la notariat ,va prezentati cu o anexa (2),printre altele in care sunt trcute toate bunurile mobile si imobile ale defunctului. Poate sa aiba bunuri si in alte localitati , dobindite drept mostenire, cumparate,etc.., daca aveti cunostinta mergeti si in localitatile respective si le cereti de la primarie . Nu e nici o problema ca parintele a decedat in 1963 si dumneavoastra dezbateti mostenirea ,acum. Tot ce e dat de zestre fara acte intra in masa succesorala automat. Un sfat, toate trebuie facute la timpul lor, educatii pe copii in spiritul asta pentru a le fii mai usor in viata :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata caren caren in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta prescris? lolo0112 lolo0112 in cadrul unui proces de succesiune, unul dintre succesori cere sa se constate ca are un drept de creanta reprezentand imbunatatirile aduse de catre el masei ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune popc popc Parintii decedati in anii 1965 si 1986, din casatoria lor au rezultat 10 copii. Patru dintre copii s-au casatorit inainte de colectivizare, si au primit ca ... (vezi toată discuția)