avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere Familiala - plata contributii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere Familiala - plata contributii

Doresc sa deschid o IF impreuna cu sotia. Mentionez ca in momentul de fata nu lucram nicaieri. (Cote procentuale 10% eu, sotia 90%). Intrebarea mea este legata de plata contributiilor sociale. Cum trebuie sa platim CAS, somajul si sanatatea? Platim amandoi? Daca da, platim integral si in acelasi cuantum sau platim in functie de cota procentuala declarata la infiintarea IF? Nu ar fi mai avantajos din perspectiva obligatiilor fiscale sa infiintez o II sau PF pe numele sotiei mele pentru a desfasura activitatea, urmand ca eu sa o ajut?
Cel mai recent răspuns: romyyy , utilizator 21:09, 1 Octombrie 2013
Contributii la asigurarile sociale platesc totii membrii intreprinderii familiale.
Asa ca poate e mai bine sa va infiintati ca intreprindere individuala unde plateste doar titularul (sotia) si, daca afacerea merge bine, va puteti angaja si dumneavoatra la aceasta intreprindere indiviaduala cu contract de munca cu norma intreaga sau redusa.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Af sau srl? AngelaZ AngelaZ Buna ziua! Doresc sa infiintez un punct de vanzare de produse proaspat facute(crude,vegetariene) si alte produse in domeniu(super alimente,carti,produse ... (vezi toată discuția)
Functionare simultan if si i.i. Stefi1221 Stefi1221 Stimați Domni! Cerere informații în legătură cu ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de ... (vezi toată discuția)
Salon cosmetica sonia.maria sonia.maria Sunt studenta si doresc sa imi deschid un salon de cosmetica ,ce ar fi mai avantajos PFA,FIRMA ,INTERPRINDERE?si care sunt avantajele daca sunt studenta ?ce ... (vezi toată discuția)