avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... salon cosmetica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

salon cosmetica

Sunt studenta si doresc sa imi deschid un salon de cosmetica ,ce ar fi mai avantajos PFA,FIRMA ,INTERPRINDERE?si care sunt avantajele daca sunt studenta ?ce contributii trebuie sa platesc?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:24, 14 Septembrie 2010
Art. 4 din OUG nr. 44/2008 prevede ca persoanele fizice pot desfăşura activităţile economice după cum urmează:
a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.
Dintre cele trei forme prezentate mai sus doar Intreprinderea individuala poate incadra salariati.
Se plateste contributie de asigurari sociale in cota de 31,3% din venitul asigurat conform Legii nr. 19/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe se platesc cand ai asocietie familiala ContSters120104 ContSters120104 buna ziua. ma numesc adela si as dorii sa imi infiintez o asociatie familiala.. problema mea este ca nu stiu care sunt taxele pe care va trebuii sa le platesc ... (vezi toată discuția)
Pot avea angajati,si cati,incalitate de pfa attila26 attila26 detin un pfa neplatitor tva cod CAEN 4334 si 4339 caruia i-am suspendat activitatea pe 3 ani(sunt inca in perioada de suspendare) si doresc sa incep activitate ... (vezi toată discuția)
Constatare si sanctionare contraventie i.i. dan_co dan_co Buna ziua. In cazul in care se intocmeste un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor constatate cu prilejul executarii unui control la o ... (vezi toată discuția)