avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate firma pentru a 2-a oara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate firma pentru a 2-a oara

Buna ziua,
doresc sa suspend pentru a 2-a oara activitatea unui SRL. Imi puteti da un model de cerere care se inainteaza la ORC ? Cererea se face in baza unei hotarari a asociatilor?
Si inca ceva, am depasit termenul primei suspendari cu cateva zile. Se percepe amenda? Sau care sunt consecintele acestui fapt?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 15:36, 30 Septembrie 2013
Activitatea unei societati se poate suspenda doar o singura data pe o perioada de maxim 3 ani. Daca societatea a fost suspendata o data, nu mai puteti solicita acest lucru. Alternative: reluare activitate, lichidare voluntara, intrare in insolventa.
eu va recomand sa intrebati la ORC unde aveti inregistrata firma, deoarece nu este o practica unitara la nivelul tuturor registrelor. Unele accepta, altele nu.
Va rog, imi puteti nominaliza legislatia privitoare strict la suspendare?
Multumesc.
art. 237 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicată,

va multumesc.
Cunosc cazuri de suspendare succesiva, deci se pare ca exista o derogare pe undeva.

Imi puteti oferii un model de cerere in vederea suspendarii (chiar si pentru prima data) a activitatii? Cererea se face in baza unei hotarari a asociatilor?

Alte discuții în legătură

01.05.2012 a expirat perioada de suspendare firma , ce fac? elicoidal elicoidal azi e 2.05.2012 si ieri 01.05.2012 , a expirat perioada de suspendare firma , 3 ani ce pot sa fac? le activez 2-3 luni si apoi pot sa le suspend din nou 3 ... (vezi toată discuția)
Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii vreau s-o inchid. pot? cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai ... (vezi toată discuția)