avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vreau sa recuperez paguba - girant imprumut CAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vreau sa recuperez paguba - girant imprumut CAR

Buna ziua,
In timpul anului trecut (2012) - pana in martie 2013, a trebuit sa acopar impreuna cu un coleg imprumutul contractat la CAR de catre alt coleg care nu a mai platit ratele respective. Am achitat amandoi intergral suma restanta, in rate lunare, in mod egal, fapt pentru care am primit si dovada de la CAR cu stampila si semnatura CAR emitent.
Rugamintea mea este sa ma ajutati precizandu-mi cum sa procedez in cel mai eficient mod pentru a ne recupera fiecare dintre noi suma platita pentru acoperirea imprumutului colegului rau platnic. Putem depune o plangere la Politie (daca da, trebuie sa precizez referinte legale sau nu?), sau doar in instanta se poate recupera aceasta suma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:42, 30 Septembrie 2013
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti omeneste cu giratul va trebui sa-l actionati in instanta cu o mediere prealabila.
Gabriel Klein Kiritescu
adica cu impumutatul.. il actionati in judecata, actiune in regres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant g_p g_p Mama a girat un imprumut si asa cum se intampla, de obicei, bineinteles ca acum e buna de plata...respectivul nu si-a platit ratele si acum mama e buna de ... (vezi toată discuția)
Recuperare transe popriri cptnflorin cptnflorin Buna ziua ! Am girat o persoana cu buna stiinta la un CAR . Persoana in cauza nu a mai platit ratele la credit si am poprire pe salariu din acest motiv . As ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de girant incompleta ivalentin ivalentin Am girat un coleg pentru un imprumut la CAR Bucuresti. Pentru aceasta, initial am completat o adeverinta de girant pe care am semnat-o, urmand ca ulterior sa ... (vezi toată discuția)