avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reconventionala-divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reconventionala-divort


Va rog sa mi spuneti in cazul in care a fost introdusa cerere de chemare in judecata pentru divort si am formulat intampinare-cerere reconventionala,solicitand desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei,revenirea la numele purtat anterior si cheltuieli de judecata.
Intrebare:In ce valoare este taxa de timbru judiciar si unde pot sa o achit.
Este in functie de pretentiile cerute prin cererea reconventionala(in cazul de fata nu am pretins o anumita suma decat eventualele cheltuieli de judecata) sau este cea de 100 lei asimilata cererii pentru desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului/sotiei(art 373 lit.b Cod Proc Civ.) si va rog sa mi spuneti pana la ce termen de judecata va trebui sa o achit.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: alexlau , utilizator 18:55, 2 Octombrie 2013
Taxa de timbru pentru cererea reconventionala este aceeasi ca pentru cererea de chemare in judecata. Daca nu ati formulat si o actiune de partaj in cadrul actiunii de divort, atunci este taxa fixa, independent de solicitarea cheltuielilor de judecata. taxa trebuie platita pana cat mai curand si depusa la dosar, altfel o sa va puna in vedere achitarea sub sanctiunea anularii.
Va multumesc pentru informatia data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa ma ajutati in rezlvarea urmatoarei spede dacasepoate juridice juridice Soții M și O s-au separat în fapt de peste 3 ani din cauza neânțelegerilor cvasipermanente care degenerau în certuri urmate de lipsa de comunicare între ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Despre divorturi Anirodaxi Anirodaxi Care este calea le gala de a divorta de un sot récalcitrant pana la extreme cu care nu se poate dialoga ? Avem in comun si bunuri.! (vezi toată discuția)