Va rog sa mi spuneti in cazul in care a fost introdusa cerere de chemare in judecata pentru divort si am formulat intampinare-cerere reconventionala,solicitand desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei,revenirea la numele purtat anterior si cheltuieli de judecata.
Intrebare:In ce valoare este taxa de timbru judiciar si unde pot sa o achit.
Este in functie de pretentiile cerute prin cererea reconventionala(in cazul de fata nu am pretins o anumita suma decat eventualele cheltuieli de judecata) sau este cea de 100 lei asimilata cererii pentru desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului/sotiei(art 373 lit.b Cod Proc Civ.) si va rog sa mi spuneti pana la ce termen de judecata va trebui sa o achit.
Va multumesc.
Taxa de timbru pentru cererea reconventionala este aceeasi ca pentru cererea de chemare in judecata. Daca nu ati formulat si o actiune de partaj in cadrul actiunii de divort, atunci este taxa fixa, independent de solicitarea cheltuielilor de judecata. taxa trebuie platita pana cat mai curand si depusa la dosar, altfel o sa va puna in vedere achitarea sub sanctiunea anularii.
Divort
suteanu maria
Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)