avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restante banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restante banca

Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de recuperare sa platesc restantele.Nu mai am nici o posibilitate de a plati.Sunt constienta ca voi pierde ce am ipotecat.Eu detin un apartament in care locuiesc si intrebarea mea este:sunt in pericol de a imi pierde si acest imobil proprietate si neipotecat daca sunt girant si cel ipotecat nu acopera creditul bancar? Pana unde vor merge cei de la recuperari?Titularul creditului nu mai detine nici o proprietate..Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CARMENUTZA67 , utilizator 22:43, 19 Octombrie 2013
Da. Se merge pana la achitarea in totalitate a debitului.
conteaza mult la ce v-ati angajat, ar trebui sa mergeti cu contractul la un specialist. Daca sunteti garant ipotecar , raspundeti doar cu garantia.
Da sunt garant ipotecar..am ipotecat o garsoniera.probleme imi fac pentru apartamentul in care locuiesc.acesta este in proprietatea mea in urma unui partaj(tranzactie).imi fac probleme pentru ca am vazut multe raspunsuri contradictorii iar eu vreau sa fiu foarte sigura ca nu raman pe drumuri..am divortat de titularul creditului si prin tranzactie detin apartamentul..am ales sa dac o consultare online deoarece nu am venit..Dvs.gi-jane 2 imi spuneti ca raspund doar cu garantia si util.trandafir2 ca se merge pina la stingerea debitului..Acum ipoteca nu acopera decat jumatate de credit..ce se intampla in cazul asta?multumesc frumos
Pai in mesajul la care va raspunde @ trandafir, ati scris altceva, ca sunteti girant.
Apoi in mesajul in care v-am raspuns, n-am stiut a ati fost casatorita cu titularul. Scrieti si dvs tot cap coada si s-o gasi un crestin care sa va dea un raspuns corect.
Deci.. ati fost casatorita cu titularul si in timpul casatoriei , domnul a luat un credit.. cititi din contract si scrieti ce ati semnat, la ce v-ati obligat.
Garsoniera era a amandurora sau numai a dvs ?


In timpul casatoriei in anul 2008 a fost luat creditul de nevoi personal cu ipoteca la care eu sunt girant.Ipoteca a fost pusa pe o gars. care in 2008 era bun comun iar in 2009 a trecut in posesia mea in urma divortului si a tranzactiei.Tot in urma tranzactie am si apart. in care locuiesc acum.Despre acest apartament este intrebarea mea..Dupa ce vor executa ipoteca asupra garsonierei care nu acopera creditul se vor indrepta si asupra apartamentului meu?Specific ca fostul sot nu mai detine proprietati.Imi cer mii de scuze ca nu am descris bine situatia din cauza ca sunt foarte speriata ca as putea pierde si apartamentul.Ratele sunt neplatite de 1 an si jumatate.Firma de recuperare care a avut dosarul pina acum a dat faliment si acum am primit somatie de la o alta firma cu termen de 10 zile pentru plata restantelor..Multumesc

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)
Notificare scadenta anticipata CristinaMunteanu83 CristinaMunteanu83 Buna ziua, In 2008 am accesat un credit PF de nevoi personale cu garantie ipotecara in CHF de la banca X. Din luna februarie a.c. nu am mai achitat din ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)