avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua.
Am o intrebare...sunt divortata si nu pot beneficia de prenatal.
insa fostul meu sot ar putea sa isi ia stimulentu de insertie din cate am citit eu...intrebarea mea este.COPILUL NU ESTE TRECUT PE NUMELE LUI SI PE NUMELE MEU dar in certificatu de nastere el este tatal copilului deoarece copilul sa nascut in timpul casatoriei,el nu vrea sa i; recunoasca dar nici sa facem adn
:(
...ar putea beneficia de acest stimulent in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 8 Octombrie 2013
1. De indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) si de stimulentul de insertie poate beneficia oricare din parintii firesti ai copilului, in conditiile legii.

2. - Daca tatal este trecut pe certificatul de nastere a copilului poate benficia de stimulentul de insertie.
- Dar pentru ca sunteti divortati este nevoie de este nevoie de o investigatie facuta de Autoritatea pentru Protectia Copilului.

3. Mergeti pa Primarie si luati toate informatiile necesare.
Am fost si ma trimis la ajps si de acolo mi-a spus ca tr facuta o ancheta sociala.
fostul meu sot sa razgandit spunand ca daca il va pune sa de-a banii inapoi dac afla cei de la ajps ca nu locuim impreuna si mai ales eu vreau sa plec in concediu la sora mea in it cu copilu ptr o luna....se poate intampla ceva.nu reusesc nici cum sa ii explic ca nu il afecteaza iar timpu trece...
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

2. - Asadar persoana care primeste stimulentul de insertie trebuie sa locuiasca in Romania impreuna cu copilul si sa se ocupe de cresterea si ingrijirea lui.
- Pentru aceasta (si nu numai) se cere acea ancheta sociala facuta de Autoritatea pentru Protectia Copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani de insertie Codruta1234 Codruta1234 Sotu meu nu si-a luat concediu de crestere a copilului ce a optat din prima zi de la nastere pt bani de insertie va rog sa mi rasp daca am ales asa pana cand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil pentru mama studenta Nicolae87 Nicolae87 Buna ziua, am si eu o intrebare: Daca sotia mea este insarcinata in luna a 8-a, si a finisat studiile in luna iulie in strainatate, si urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil andra171988 andra171988 Buna ziua, As dori sa stiu, daca eu ca mama care nu am lucrat, in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, pot beneficia de indemnizatie crestere copil, ... (vezi toată discuția)