avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals sau sa fii sanatos sa te mai ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals sau sa fii sanatos sa te mai fraiereasca si altii?

In urma cu doi ani si jumatate i-am dat unui asa-zis prieten o masina aproape noua,doi ani vechime avea,intelegerea fiind ca el sa-mi dea banii,o suma destul de mare,in 2-3 rate,dar nefacand niciun act cu el.Dupa o perioada,imi spune ca e greu de intretinut masina ,ca are un consum mare si ca daca sunt de acord sa o vanda ca sa-si ia alta care sa fie mai putin costisitoare,ca o sa-mi dea si mie o rata,asa ca i-am dat si certificatul fiscal si a vandut-o,iar mie nu mi-a dat nimic pe motiv ca aluat o suma mult mai mica,insa de ceva timp am intrat in posesia contractului de vanzare-cumparare si am constatat ca o vanduse cu suma cu care ne intelesesem sa mi-o dea.Acum nu mai raspunde nici la telefon,iar eu nu am decat cateva persoane care stiu de intelegere si copia de pe contractul de vanzare-cumparare,unde el a semnat in numele meu,dar nu cu semnatura mea.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac,pentru ca e vorba de zece mii de euro,si nu stiu daca ii voi mai recupera vreodata.Va multumesc pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 00:19, 1 Octombrie 2013
Daca mai stiu si alte persoane, daca aveti si probe, puteti sa-i faceti plangere penala pt abuz de incredere art. 213 C. Penal, inselaciune, art. 215 si cele 2 enumerate de dvs. Si cred ca o sa vina cu banii in dinti. Sa fiti sanatos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a 'vandut' un teren care nu este proprietatea vanzatorului ndaniela83 ndaniela83 Buna ziua, am o situatie delicata cu o persoana din sat, nu imi este ruda dar este nasa de botez a unui frate de-al meu. Avea mare nevoie de bani anul trecut ... (vezi toată discuția)
Inselaciune,abuz de incredere sau pur si simplu nimic? luizacostache luizacostache Acum 2 ani de zile am hotarat sa cumpar un teren in Bucuresti de la niste vecini.Pe atunci pretul era de 30 mii euro.vecinii primisera terenul respectiv in ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu abuz de incredere sau inselaciune !!!! vaniapopovici vaniapopovici Buna dimineata ! Ma confrunt cu o problema si as dori un sfat avizat . Am cunoscut in anul 2004 un cetatean strain . Din 2004 si pana in februarie , ... (vezi toată discuția)