luizacostache a scris:
Nu s a facut nici un antecontract,procura este o procura speciala standard care se face la notariat si spune ca pot sa i reprezint la toate institutiile statului,primarie, circa financiara,tribunal,iar in legatura cu iesirea din indiviziune,avocata pe care am angajat o nu mai este de gasit de mult timp si sincer nu cred ca a demarat vreo actiune deoarece ei nu au fost citati dar oricum nu am facut nici o promisiune scrisa cum ca noi ne luam angajamentul ca le rezolvam problema lor cu actele
1. Dacă nu a existat un antecontract, în ce bază le-aţi dat bani pentru imobil?
2. Dacă este procură specială, ce prevede? Din câte înţeleg este o procură generală? Să-i reprezentaţi în ce scop la toate autorităţile? Cu drept de administrare, conservare a tuturor bunurilor lor?
3. Aveti un contract de asistenţă juridică încheiat cu avocata? Ce obiect avea: consultaţie juridică, redactare acţiune ? Din moment ce afirmaţi că nu v-aţi angajat în scris pentru reprezentarea intereselor proprietarilor de a le rezolva "problema cu actele", respectiv ieşirea din indiviziune, ce puteaţi solicita avocatului? Pentru că, neavând procură specială de reprezentare a intereselor proprietarilor în faţa instanţei, cu posibilitatea angajării unui avocat, pentru ieşirea din indiviziune, avocatul nu vă putea ajuta în ceea ce priveşte partajul bunului altuia...;)
Înţeleg că aţi dat nişte bani, fără a avea un antecontract de vânzare măcar, sau o garanţie că vă va vinde dv., astfel încât proprietarii pot vinde cui cred de cuviinţă! Iar dacă veţi dovedi în instanţă că le-aţi dat nişte bani şi ce sumă, veţi avea dreptul doar la o acţiune în pretenţii (ATENŢIE! prescriptibilă în 3 ani de la data acordării sumei!).
Nu aveţi nici un drept asupra imobilului, iar dacă termenul de 3 ani a expirat, nu mai aveţi nici un drept de a le cere suma acordată, cu orice fel de titlu, deoarece dreptul la acţiune s-a prescris....;)
În speţă, nu sunt întrunite, în opinia mea nici elementele constitutive ale unei înşelăciuni, nici a unui abuz de încredere, neputând fi probate..
martori ar fi ca si au renovat casa si si au cumparat masina din banii nostri plus cativa vecini care stiau de faptul ca noi cumparam terenul de la ei deoarece am si construit un gard de beton pe terenul respectiv.
Chiar dacă martorii pot spune că şi-au renovat casa şi că şi-au cumpărat maşină, cu bani PROBABIL de la dv., asta nu este o probă pentru dovedirea existenţei vreunei infracţiuni!
Construcţia unui gard de beton pe terenul respectiv de către dv. trebuie analizată în domeniul dreptului civil şi nu penal... Astfel, se va pune problema constructorului, în speţă dv., dacă a fost de bună sau de rea-credinţă. Ori, în speţă, nu puteţi fi considerat constructor de bună-credinţă atâta timp cât nu aţi avut nici un act care să vă dea măcar impresia că aveţi sau veţi avea vreun drept de proprietate asupra terenului....
Chiar dacă aţi construit cu ştirea proprietarilor acel gard, aceasta nu vă dă un drept de proprietate asupra bunului altuia, ci proprietarul va deveni şi proprietarul gardului urmând să vă despăgubească cu cval. acestuia.