avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutii respingere exceptie tardivitate introducere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutii respingere exceptie tardivitate introducere actiune

Buna ziua ! Iata speta. Litigiul este intre doua UAT referitor la stabilirea hotarelor. Competenta de introducere a actiunii privind stabilirea hotarelor unitatilor administrativ-teritoriale a apartinut Institutiei prefectului. Actiunea a fost depusa cu o intarziere de 4 zile de la implinirea termenului in care ar fi trebuit introdusa.
Asadar, prefectura doar a a avut calitatea de reclamant, judecata urmand a se face intre cele doua parti care au calitatea de parat - cele doua UAT.
Doua chestiuni
- una din partile-parat nu a depus intampinare la primul termen, dar a solicitat amanarea pentru angajare de aparator, prin incheierea de sedinta s-a respins solicitarea. Dar la al doilea termen se prezinta avocatul care depune intampinare, solicitand si repunerea in termen, invocand totodata si exceptia tardivitatii introducerii actiunii. Instanta primeste intampinarea, admite proba cu inscrisuri si solicita partilor de se exprima cu privire la exceptia invocata
- exceptia a fost invocata de catre parata de care am facut vorbire mai sus, insa prin incheierea de sedinta se arata ca instanta a invocat exceptia din oficiu
Va rog, respectuos, sa imi sugerati anumite actiuni ori probe pentru respingerea exceptiei invocate.
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)