avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invocarea tardivitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invocarea tardivitatii

Buna ziua
Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata.
Instanta constata ca intampinarea a fost depusa in ziua terrmenului.
A fost admisa ?
Am incheierea de sedinta de la termenul respectiv.
Citez:
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier, care invedereaza ca parata a trimis astazi prin fax intampinare-cerere reconventionala dupa care:
Reclamantul invoca tadivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata.
instanta constata ca intampinarea a fost depusa la termenul de astazi........
Reclamantul depune la dosar cerere de probatorii, in 2 exemplare si solicita admiterea probei cu inscrisurile indicate in cerere.
TRIBUNALULUL
Pentru a se lua cunostinta de intampinare;
Apreciind utila, pertinenta si concludenta proba cu inscrisuri solicitata de reclamant;
DISPUNE
Admite proba cu inscrisuri solicitata de reclamant
Amana judecarea cauzei la data .........
Se revine la adresa paratei in acelasi sens si de asemenea sa comunice ( inscrisurile solicitate de mine in cererea de probe respectiva )

Admiterea si administrarea probelor se face dupa sau inaintea discutarii, admiterii sau respingerii exceptiilor invocate de parata in intampinarea depusa ?
Multumesc pentru intelegere, nu stiu daca m-am facut inteles.
Filimon Aurel a scris:

Buna ziua
Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata.
Instanta constata ca intampinarea a fost depusa in ziua terrmenului.
A fost admisa ?


Nu conteaza acest lucru.
Mai demult conta dar s-a modificat legea.
Probe oricum va da instanta.
Cred ca e clar ca nu vi s-a admis.
1. Întâmpinarea trebuie depusă a dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.114 ind.1 alin.2 C.proc.civ.).
Textul consacră dreptul comun în materie, în care pârâtul are la dispoziţie cel puţin 5 zile pentru a-şi pregăti apărarea, de la data primirii citaţiei şi a copiei de pe cererea de chemare în judecată. Înseamnă că în procesele urgente, considerate astfel de legiuitor sau apreciate ca atare de către preşedintele instanţei, în care pârâtul are la dispoziţie cel puţin 5 zile pentru a-şi pregăti apărarea, întâmpinarea poate fi depusă chiar la termenul de judecată .

2. Admiterea si administrarea probelor se face dupa punerea in discutie a exceptiilor invocate de parata in intampinarea depusa.
1. Primul termen a fost amanat de parata pentru a-si angaja avocat.
La al doilea termen a depus intampinarea respectiva prin fax, chiar in dimineata termenului. Nu si-a angajat avocat.
Eu am invocat tardivitatea tocmai pe considerentul ca a avut tot timpul sa depuna intampinarea inainte cu 5 zile inaintea celui de-al doilea termen.
Nu tin neaparat ca aceasta tardivitate invocata de mine sa fie admisa.

2. In intampinarea depusa parata invoca doua exceptii-lipsa de interes si a prematuritatii.
Sa inteleg ca daca instanta a admis cererea mea de probe inainte de a se discuta aceste exceptii invocate de parata, au fost respinse pe loc de catre instanta ?

Alte discuții în legătură

Intampinare reconventionala? Filimon Aurel Filimon Aurel Am avut astazi al doilea termen in procesul intentat impotriva angajatorului. La primul parata a amanat pentru lipsa de aparare. Acum la cel de-al doilea a ... (vezi toată discuția)
Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)