avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... PFA sau II profesie liberala - mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

PFA sau II profesie liberala - mediator

Buna ziua,
Vreau sa-mi desfasor activitatea ca mediator(profesie liberala), nu sunt salariata, vreau sa stiu ce este mai avantajos: PFA sau II?
Am inteles ca inteprindere individuala inseamna II si ar fii mai convenabila.
1.Ce taxe se platesc la II?
2.Imi trebuie casa de marcat?
3.Imi trebuie contabil?
4.Dispun de bani oricand ca la PFA?
5. Ce acte imi trebuiesc la II?
6.Pot sa ma angajez la II?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
george-neagu, moderator
Profesia de mediator, este o profesie liberala.
II se inregistreaza la ORC, prof. de mediator doar la ANAF local.
Atat la II cat si ca mediator se utilizeaza contabilitatea simpla.
Profesia de mediator este reglementata de legea 192/2006. Nu puteti alege niciuna dintre cele doua forme de organizare pe care le mentionati Dvs. Va trebui sa urmati un curs si sa va autorizati la Consiliul de mediere.

Nu aveti neaparat nevoie de casa de marcat putand da factura cu chitanta.
Veti plati contributii la sanatate obligatoriu si la pensie in functie de venituri. Deci nu se pune problema angajarii.
Am urmat cursul,sunt autorizata la Consiliul de Mediere si trecuta in tabloul mediatorilor.Alte nelamuriri am,cele mentionate anterior.Este mai convenabil PFA sau II?Care sunt diferentele? Stiu ca multi colegi si-au facut PFA,dar am inteles ca II este mai convenabila.
Ele se aseamana. Contabilitatea se tine la fel, se depun aceleasi declaratii la finante, se platesc aceleasi contributii sociale si, daca reusiti putin sa intelegeti cum se tin evidentele, nu va trebuie un contabil autorizat pentru ca pe nici una din declaratiile fiscale, nu e neaparat nevoie de semnatura lui. Ambele pot sa angajeze alte persoane.
Se deosebeste doar prin faptul ca pfa se lichideaza automat la decesul persoanei iar intreprin derea individuala poare continua si cu mostenitorii.

Alte discuții în legătură

Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Sc sau pfa ziar actualitatea ziar actualitatea Am urmat cursuri de SSM si PSI si am certificate prin care pot lucra in acest domeniu, insa urmez si cursuri de mediere si as vrea sa stiu ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire loc desfasurare activitate mediator bianca.bonnie bianca.bonnie Buna ziua, Stiind ca, prin Decizia nr.938/7 iulie 2011 a Curtii Constitutionale, decizie ramasa definitiva si obligatorie, s-a statuat ca avocatii, notarii si ... (vezi toată discuția)