avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SC sau PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SC sau PFA

Am urmat cursuri de SSM si PSI si am certificate prin care pot lucra in acest domeniu, insa urmez si cursuri de mediere si as vrea sa stiu ce ar trebui sa deschid ca sa pot lucra atat SSM si PSI cat si ca mediator. Ce ar fi mai avantajos ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:02, 16 Octombrie 2010
Nu puteti activa cu ambele activitati in aceeasi forma de organizare. Mediatorii au o lege speciala -Legea nr. 192 din 16 mai 2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator care se desfasoara in cadrul unui cabinet de mediator, aidoma cabinetelor avocatilor, fiind o profesie liberala. Activitatea legata de PSI o puteti desfasura din cate stiu eu atat intr-o societate cu raspundere limitata cat si cu o persoana fizica autorizata.
"Art. 13
Exercitarea profesiei de mediator este compatibila cu orice alta activitate sau profesie, cu exceptia incompatibilitatilor prevazute prin legi speciale."

Pentru mediator veţi primi un cod fiscal separat de la Fisc... iar pentru PFA veţi primi un alt cod fiscal... de la Registrul Comerţului. (pt. SSM şi PSI).

Fara discutie, PFA-ul este cel mai avantajos pentru acest tip de activitate.
Dar va trebui sa gestionati 2 entitati: cabinetul de mediator cu contabilitatea lui si PFA-ul cu contabilitatea lui.

Nu le puteti face pe toate pe acelasi PFA.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau ii profesie liberala - mediator florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Vreau sa-mi desfasor activitatea ca mediator(profesie liberala), nu sunt salariata, vreau sa stiu ce este mai avantajos: PFA sau II? Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Practicarea profesiei de mediator stefana88 stefana88 Buna seara! Am terminat Facultatea de Drept anul trecut si as dori sa stiu mai multe despre profesia de mediator. Este vreo scoala in acest sens sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Expert contabil si avocat ECONOMU ECONOMU Doresc sa primesc un sfat , o parere , la urmatoarea problema : Se poate exercita profesia de avocat in acelas timp cu cea de expert contabil si contabil , ... (vezi toată discuția)