avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... expert contabil si avocat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

expert contabil si avocat

Doresc sa primesc un sfat , o parere , la urmatoarea problema : Se poate exercita profesia de avocat in acelas timp cu cea de expert contabil si contabil , toate ca profesii independente ? Se intelege ca la clienti diferiti . Asta stiu ca nu poti fi la acelas client si expert si avocat. Ma intereseaza daca trebui sa obtin vreo aprobare speciala de la barou . Daca mai profeseaza cineva , sau daca are idee de cum ar trebui sa procedez , va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 06:54, 26 Martie 2010
Cele 2 profesii sunt incompatibile, indiferent daca sunt profesate la clienti diferiti sau nu.

Daca alegi sa devii avocat, nu poti fi expert contabil activ.

Incompatibilităţi şi compatibilităţi
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cuactivitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat, cu ocupaţiile care lezează demnitatea şi independenţa profesiei de avocat sau bunele moravuri şi cu exercitarea nemijlocită de fapte materiale de comerţ.
Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu: calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene, cu activităţi şi funcţii didactice în învăţământul juridic superior, cu activitatea literară şi publicistică, cu calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate intelectuală, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, administrator sau lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare şi lichidare judiciară, în condiţiile legii.


Alberto Kurtyan
Dar aici sunt insirate si alte profesii liberale cum ar fi traducator autorizat , sau mediator (care poate fi orice persoana , nu numai avocatii) , etc. Poate lista nu e limitata. Poate se fac si derogari. M-ar interesa daca totusi cineva le profeseaza. Multumesc , oricum pentru raspunsul prompt !
Parcurgeti dispozitii OG nr 65/1994,art 7-3,4
Am citit dar nu am inteles la ce va referiti cu art.7 , art.3 si art.4 . Sunt interesata sa rezolv acceasta problema. Fiti mai detaliat . Nu va suparati !
La art.3 se vorbeste de accesul in profesie
La art.4 se vorbeste de cine se poate prezenta la examen
La art.7 se vorbeste de faptul ca pot efectua si audit si consultanta fiscala.
Interzice CECCAR-ul avocatura ? Sau baroul interzice expertiza contabila ? Ajutati-ma sa gasesc raspuns ! Multumesc !
baroul interzice expertiza contabila..

Alte discuții în legătură

Compatibilitatea intre profesia de consilier juridic si avocat?! Brigitta-Greta Brigitta-Greta Buna ziua! As avea o intrebare. Daca stiu bine, nu poti fi in acelasi timp atat avocat cat si consilier juridic. Anul acesta am terminat Facultatea de Drept, ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura pansy pansy Va rog tare mult daca imi puteti oferi cateva informatii privind pasii care trebuiesc urmati pentru a deveni avocat. Inca sunt studenta dar as vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv xm xm Am urmatoarea intrebare: daca sunt de trei ani consilier juridic si dau in martie - aprilie examenul de definitivat in profesie, aceasta imi confera dreptul, ... (vezi toată discuția)