avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum pot afla daca la vanzarea autoturismului meu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum pot afla daca la vanzarea autoturismului meu cumparatorul plateste sau nu taxa de mediu ?

Buna ziua.
In Iulie 2008 tatal meu cumpara un autoturism nou din magazin pe care il inmatriculeaza pe persoana fizica.
Dupa decesul sau, eu devin proprietarul bunului ( in calitate de mostenitor cf. Certificat de Succesiune )
Autoturismul il trec pe rolul meu la Administratia Financiara.
Intentionez sa vand autoturismul, insa toti potentialii cumparatori ma intreaba situatia Taxei de Mediu
Nu stiu si nu mai pot afla daca tatal meu a platit-o la data inmatricularii sau daca nu a platit-o pt. ca in acea perioada era suspendata taxa.
Cum pot afla daca un cumparator la inmatriculare plateste sau nu taxa de mediu ?
Mentionez ca SIGUR nu s-a cerut vreodata restituirea vreunei taxe de mediu, poluare sau cum se numea la acea data.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 20:31, 1 Octombrie 2013
In 2008 se platea taxa de prima inmatriculare si daca tatal Dvs nu a solicitat restituirea ei atunci noul cumparator nu va mai achita taxa la inmatriculare.
In baza contractului de vanzare cumparare dobanditorul va solicita la administratia financiara de care apartine o dovada a platii taxei cu care va merge la serviciul de inmatriculari. Termenul de eliberare este 15 zile. Dvs nu aveti dreptul sa cereti o astfel de dovada (ciudat insa traim in Romania si nu ar trebui sa ne mai mire nimic).
Daca are dubii in ceea ce priveste situatia taxei puteti sa incheiati un contract de vanzare cumparare in care sa specificati ca pretul va fi achitat dupa eliberarea dovezii in ceea ce priveste taxa. Si autoturismul il predati tot atunci.
Succes
Va multumesc frumos.
Explicatii simple si pertinente, pe intelesul oricui.
Cu deosebita consideratie.
Catalin CD

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu, plata nedatorata Lorien Lorien Speta mai deosebita, dar poate nu singura in domeniul timbrului de mediu. Autoturism cumparat de un SRL in anul 2010, nou de la reprezentanta din tara. ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Sotia mea a castigat procesul cu Institutia Prefectului-Serviciul Inmatriculari, pronuntandu-se o sentinta favorabila ei, care a ramas irevocabila prin ... (vezi toată discuția)