avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata utilitati sediu inchiriat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata utilitati sediu inchiriat

Am inchiriat un spatiu de la o persoana fizica. Nu dorim sa trecem utilitatile si internetul pe firma intrucat abonamentul si tarifele sunt mai mari. Cum putem sa le achitam proprietarului si sa ni le putem deducem pe firma? Ce documente trebuie sa ne elibereze proprietarul?
Cel mai recent răspuns: cocos1 , utilizator 16:03, 11 Octombrie 2013
Nu le puteti deduce direct pe firma, asa cum incercati. Singura varianta e ca in suma platita ca si chirie sa includeti, sa mariti suma, si sa acoperiti astfel si acele servicii. Dar pentru respectivul venit, proprietarul persoana fizica va plati impozit si cass.
Treceti in contractul de inchiriere clauza ca suportati aceste cheltuieli. Faceti plata catre proprietar prin contul bancar cu ordin de plata sau alt instrument de plata specific sau prin casierie cu dispozitie de plata. Este bine ca la acestea sa anexati si copii de pe facturi si de pe chitantele cu care s-au platit respectivele utilitati.

Astfel, proprietarul nu va datora impozit pentru sumele incasate.

Bineinteles, daca sunteti platitor de TVA, pentru acestea nu veti deduce nimic, facturile fiind emise pe numele persoanei fizice.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
Iulian MANEA, Contabil
Asa am facut. Am introdus in contract clauza ca vom suporta noi cheltuielile cu utilitatile si internetul si vom elibera dispozitie de plata, separat pe acestea. Sper ca am procedat bine si aceste cheltuieli sunt deductibile. Nu sunt platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli sediu social mtrufin mtrufin :( buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)