avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie PV

In data de 2 mai 2013 (in joia patimilor) in urma inundatiilor produse la casa parintilor din Suceava ma deplasam cu un coleg de serviciu de la Moinesti-Bacau, spre locul cu pricina, pentru a mai salva ceva de acolo. (anvergura dezastrului era infioratoare - imagini din locuinta fiind prezentate si la "OBSERVATOR"
In jud Neamt am fost oprit de radar cu 109Km (poza) la intrare in localitate (unde am incetinit). Am incercat sa explic agentului situatia, de ce ma grabesc, cat si faptul ca sanctiunea poate avea urmare pierderea locului de munca dar a ramas intransigent, motivand ca "ma intelege dar trebuie sa aplice legea" A trecut la redactarea PV pe care mi l-a dat sa il semnez, moment in care am constatat ca rubrica "Alte mentiuni" era deja complectata de agent - "Nu are mentiuni".In momentul in care mi-am exprimat nedumerirea, m-a informat ca "daca am obiectii pot face contestatie in term. de 15 zile si poate am castig de cauza".
Am facut intocmai, asistat de un avocat, invocand og.2.2001 art.16 alin 7 si citarea ca martor a colegului care a vazut ca dupa intrare in loc incetinisem si a fost martor si la intocmirea PV dar contestatia a fost respinsa (nu am primit inca hotararea).
Avocatul mi-a explicat ca formularea "sub sanctiunea anularii PV" din art de lege poate fi relativa(???)
Mai exista si alte elemente in neregula :
-martorul (colegul care se afla cu mine) nu a fost solicitat de agent
-data de pe PV e gresita : 3.05 si nu 2.05
- certif omologare radar arata ca aparatul a fost testat in data de 3.04 dar a fost predat impreuna cu certif. in data de 3.06.2013 Acest element nu au fost administrat de avocat
Cu mentiunea ca sanctiunea atrage de la sine pierderea locului de munca, (2 copii 48 ani), nu am mai avut alte "incidente" - considerati ca are rost sa fac recurs!




Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: cornelius65 , utilizator 16:18, 2 Octombrie 2013
Daca aveti deja aparator,care a putut studia documentele,este hazardat a exprima opinii aceia care nu au acces la aceste inscrisuri
In lipsa detaliilor motivarii hotararii instantei ,este dificil a ne exprima parearea asupra necesitatii si oportunitatii atacarii solitiei de fond
Asteptati motvarea hotararii si in cazul in care aparatorul dvs apreciaza oportuna atacarea acesteia,poate formula recurs
Cu cat ati depasit viteza maxima admisa pentru acea portiune de drum?
Permisul nu se suspenda pentru orice depasire a vitezei legale.
La intrare in loc aveam 109(conf poza radar)am incetinit, iar in momentul in care au aprins girofarul si i-am vazut, m-am uitat in bord aveam 85.- fapte confirmate de martor
Dupa parerea mea nu au fost intrunite cond. OG2/2001 art16.(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
cornelius65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv obe obe Am fost depistat de radar cu 96 km. in localitate, la 20 -30 de metri de pancarda de intrare in loc. Bradul jud Sibiu. As vrea sa stiu daca ma pot lega de ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasirea vitezei daniz daniz Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)