avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului individual de munca retroactiv?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului individual de munca retroactiv?

Buna ziua, cunosc pe cineva care este absolvent de studii superioare iulie 2013 si vrea acum sa se angajeze, iar viitorul sef vrea sa-i faca conventie pentru absolventi, dar desi prietena mea nu a mai lucrat din luna mai,fostul sef inca nu i-a desfacut condractul de munca. Daca l-ar inchide cu data din prezent, viitorul angajator nu ar mai putea incheia conventia, pentru ca ar insemna ca a lucrat dupa ce a terminat studiile.
in aceste conditii...se mai poate desface contractul de munca cu fostul sef la data la care a incetat activitatea(luna mai) pentru ca viitorul angajator sa-i poata faca conventie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:42, 4 Octombrie 2013
1. Ce conventie se doreste a fi incheiata?

2. Incetarea raportului de munca este posibil sa se faca retroactiv, sub riscul aplicarii unei sanctiuni contraventionale angajatorului pentru netransmiterea in termen a REVISAL-ului.
Este vorba de o conventie care se incheie intre angajator si AJOFM pentru incadrarea in munca a absolventilor.
Am inteles. In acest sens, trebuie sa fie incetat acel c.i.m.
Puteri sa-mi spuneti va rog care este baza legala pentru desfacerea contractului de munca retroactiv?
Emiterea unei decizii retroactive de incetare a c.i.m. nu trebuie sa aiba o anumita baza legala.
Este greseala fie a fostului angajator, fie a salariatului ca nu s-a efectuat incetarea la vremea respectiva.

Pe cale de interpretare, completarea si transmiterea incetarii c.i.m. la o data ulterioara datei de incetare este sanctionata contraventional.

Alte discuții în legătură

Desfacere c.i.m modimpex modimpex Buna ziua! Am urmatoarea situatie: un angajat a plecat in concediu fara plata pe perioada 01.04 - 30.06. A sunat la firma ca nu se mai intoarce, fiind plecat ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe per. determinata G.V. G.V. Buna, am o intrebare: am incheiat un contract de munca pe perioada determinata de la data de 01.09.2012-30.11.2012. Daca 30 noiembrie este vineri, asa am ... (vezi toată discuția)