avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj. Dreptul la bunurile proprii ale partenerului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj. Dreptul la bunurile proprii ale partenerului

In cazul divortului( dupa 10 ani de casnicie) am eu sau copilul la bunurile sotului dobandite inainte de casatorie
Nu, nici dvs nici copilul nu aveti dreptul asupra bunurilor dobandite inaintea casatoriei, ele reprezentand bunuri proprii.

Copilul va avea drept de mostenire a tatalui asupra bunurile ce vor exista in patrimoniul tatalui la data decesului acestuia.
Prin partaj nu veți beneficia de nimic, nici dvs. și nici copilul .Copilul va avea drept de moștenire asupra bunurilor patrimoniale ale tatălui .
~ Conținut șters la cerere ~
Da, nu exista drept de partaj.
Dreptul la mostenire nu exista decat la decesul sotului si vor avea drept toti copii in cote egale.
Bunurile dobandite anterior incheierii casatoriei sunt proprii, daca nu exista vreo conventie contrara.

Asadar, nu are nicio releanta faptul ca s-a scurs mai mult de 10 ani de la incheierea mariajului, bunurile dobandite anterior acestuia raman proprii.

Daca ati adus imbunatatiri la bunurile proprii, sumele de bani investite pot fi dobandite, conform unui drept de creanta.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

La divort pierd jumatate din casa chiar daca era a mea dinaintea casatoriei? aalinab aalinab Buna ziua Am o ruda saraca care din lipsa de bani pe moment m-a rugat pe mine sa aflu ce se intampla daca divorteaza: El este casatorit de 3 ani legal, dar ... (vezi toată discuția)
Drept de urmas in urma decesului unui parinte alba.ciprian alba.ciprian tatal meu s-a recasatorit cu o doamna ,au cumparat impreuna o casa si ne-am mutat impreuna toti trei in ea , dupa 13 ani de casnicie el a murit ,eu am ramas ... (vezi toată discuția)
Mariaj Excalibur82 Excalibur82 Bună ziua, aș dori să cunosc ce drepturi au copii soțului meu? Avem un regim universal și mai multe bunuri în comun. Se poate modifica acest regim și ... (vezi toată discuția)