avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in constatare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in constatare

Carei instante ii revine competenta de solutionare a actiunii in constatare a nulitatii absolute, potrivit noului cod de procedura ?
Cel mai recent răspuns: adi_09 , utilizator 20:47, 8 Octombrie 2013
a nulitatii absolute a cui? lamuriti la ce fel de nulitate va referiti.
a unui contract de imprumut pentru cauza ilicita
Cauza ilicita presupune fraudarea legii.Un contract a carui cauza este ilicita nu poate avea niciun efect ( este lovit de nulitate absoluta ).

Stoica Ioana a scris:

Cauza ilicita presupune fraudarea legii.Un contract a carui cauza este ilicita nu poate avea niciun efect ( este lovit de nulitate absoluta ).




Multumesc pentru informatie... intrebarea mea se referea tocmai la nulitatea absoluta si anume care e instanta competenta sa o constate, potrivit noului cod de procedura civila ?
Art. 113
Competenţa teritorială alternativă
(1) În afară de instanţele prevăzute la art. 107-112, mai sunt competente:
1. instanţa domiciliului reclamantului, în cererile privitoare la stabilirea filiaţiei;
2. instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază creditorul reclamant, în cererile referitoare la obligaţia de întreţinere, inclusiv cele privind alocaţiile de stat pentru copii;
3. instanţa locului prevăzut în contract pentru executarea, fie chiar în parte, a obligaţiei, în cazul cererilor privind executarea, anularea, rezoluţiunea sau rezilierea unui contract;
4. instanţa locului unde se află imobilul, pentru cererile ce izvorăsc dintr-un raport de locaţiune a imobilului;
5. instanţa locului unde se află imobilul, pentru cererile în prestaţie tabulară, în justificare tabulară sau în rectificare tabulară;

Art. 107

Regula generală

(1) Cererea de chemare în judecată se introduce la instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul pârâtul, dacă legea nu prevede altfel.

(2) Instanţa rămâne competentă să judece procesul chiar dacă, ulterior sesizării, pârâtul îşi schimbă domiciliul sau sediul.

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala a instantei de judecata valeanumarian57 valeanumarian57 - actiune civila cu trei parati , unul persoana fizica are domiciliul intr-o localitate iar ceilalti doi din care unul este persoana juridica au ambi ... (vezi toată discuția)
Cui aparþine competenþa teritorialã de soluþionare a cererii în speþa de mai jos? all3ss1o all3ss1o In urma cu o luna si ceva am incheiat un conventie contract cu un client care dorea un website si optimizarea a unui website deja exzistent . Am incasat un ... (vezi toată discuția)
Proces cu o institutie bancara costin_justina costin_justina Doresc sa stiu daca pot deschide proces impotriva ING Bank la Tribunalul Targoviste (daca domiciliul meu este in Targoviste si am contractat un credit la ... (vezi toată discuția)