avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cat timp se prescrie o pedeapsa cu inchisoarea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cat timp se prescrie o pedeapsa cu inchisoarea?

Buna ziua,

As dori sa stiu in cat timp se prescrie o pedeapsa finală de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară?
Momentan nu ma aflu in tara, dosarul este la curtea de apel, si as dori sa stiu acest lucru in cazul in care ramane aceasi decizie si dupa curtea suprema. La dosar exista adresa mea din strainatate, in cazul aceleiasi decizii, in cat timp as risca sa fiu cautata la domiciliu de autoritatile din tara in care ma aflu? Am citit pe internet ca exista cazuri in care daca condamnatul trebuie sa execute o pedeapsa pentru omor, trafic de arme sau droguri este cautat mai repede dar pt alte fapte nu intotdeauna tara in care dociciliaza condamnatul, il extradeaza.
As dori in primul rand sa stiu in cat timp s-ar prescrie pedeapsa si in al doilea rand daca imi puteti comunica care sunt cele mai sigure tari in astfel de cazuri, din care esti foarte greu extradat?

Va multumesc!
Pentru tari din care sa nu fiti extradat este bine sa consultati avocat.nnDaca va localizeaza si intr-o tara de unde nu va extradeaza vor exista probleme cu termenul de prescriptie a executarii pedepsei
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
stiti cumva care sunt tarile care nu au tratate de extradare cu romania?
Este posibil sa nu mai puteti reveni niciodata in Romania deoarece probabil ca nu se va prescrie niciodata pedeapsa dvs.
Ce pedeapsa aveti de exe utat?
4 ani inchisoare pentru inselaciune. Nu se poate sa nu se prescrie. Probabil in vreo 9 ani de la decizia finala. Asta am discutat-o si eu cu avocatul meu. Vroiam doar sa mai cer pareri.
Cred ca ar fi bine sa schimbati avocatul daca nu vreti sa ajungeti la inchisoare.
Peste 10 ani ori veti avea executata pedeapsa ori veti cautat daca nu va schimbati avocatul.

Alte discuții în legătură

Executarea pedepsei.... dumutaadrianred dumutaadrianred In cazul in care o persoana este condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare,dupa contopire, iar inculpatul este plecat din tara, care ar fi termenul cand ... (vezi toată discuția)
Prescriere andreeapop andreeapop prietenul meu a avut o pedeapsa de furt de 1 an si 6 luni cu suspendare in 2002,in iunie 2004 a mai avut o pedeapsa de 1 an si 6 luni la care s-a adaugat ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa ContSters190234 ContSters190234 am o condamnare de 2 ani si 6 luni pt vatamare corporala cu executare este definitiva din dec 2010,as dori sa stiu cand se prescrie pedeapsa.Va multumesc. (vezi toată discuția)