avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executarea pedepsei....
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Executarea pedepsei....

In cazul in care o persoana este condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare,dupa contopire, iar inculpatul este plecat din tara, care ar fi termenul cand ar putea revenii in tara,fara sa execute pedeapsa cu inchisoare. Multumesc
Dupa 8 ani ,daca nu se intrerupe cursul prescriptiei.
8 ani este termenul de prescriptie a executarii pedepsei, dar cursul presciptiei mai poate fi si intrerupt in anumite situatii, apoi incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
In ce situatii poate fi intrerupt?
O intrebare, in cazul unei gratieri,cu toate ca nu vad nici o sansa din partea Presedintelui, daca o persoana are 3 dosare pe rolul instantelor,se vor aplica la toate gratierea>? Ori daca aceasta persoana ,dupa contopirea pedepselor are acesti 3 ani de executat, si intervine gratierea, ar insemna ca aceasta persoana va scapa de executarea pedepsei> ? Multumesc
Cursul termenului prescripţiei prevăzute în art. 126 se întrerupe prin începerea executării pedepsei sau prin săvârşirea din nou a unei infracţiuni. Sustragerea de la executare, după începerea executării pedepsei, face să curgă un nou termen de prescripţie de la data sustragerii.
Mai poate fi intrerupt prin depunerea unei cereri de extradare, de asemenea ICCJ prin
Decizia nr. 2 din 12 martie 2012 a decis ca:
Transmiterea directa a mandatului european de arestare emis de autoritatile romane catre autoritatile judiciare ale altui stat membru, pe teritoriul caruia a fost localizata persoana, indiferent daca aceasta este sau nu arestata provizoriu in vederea predarii, are efect de intrerupere a prescriptiei executarii pedepsei.
Nu produce efect intreruptiv de prescriptie transmiterea mandatului european de arestare prin difuzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescrie o pedeapsa cu inchisoarea? Maria270 Maria270 Buna ziua, As dori sa stiu in cat timp se prescrie o pedeapsa finală de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară? Momentan nu ma aflu in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, condamnat plecat in strainatate andrei1987tymy andrei1987tymy am si eu o intrebare sunt plecat in strainatate si am o pedepasa de un an cu executare ce se poate intampla cat timp ar trebui sa nu mai vin acasa ?? (vezi toată discuția)
Cazier judiciar danield11 danield11 In 1996 am fost condamnat la o amenda penala in urma unui dosar penal la regimul circulatiei (conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu ... (vezi toată discuția)