avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Facultate Bursa de Merit
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Facultate Bursa de Merit

Buna ziua,

As vrea daca cineva are o solutie la urmatoarea problema sa o spuna aici. Sunt student la o universitate privata din Romania si am fost obtinut rezultate excelente in timpul anului lucru care m-a facut sa aplic pentru o bursa. Ei afirmau ca bursa de merit reprezinta taxa integrala pe anul in curs, adica practic nu mai plateam anul respectiv. Acum, am sunat la ei sa vad daca am luat bursa (mentionez ca pe site-ul lor scrie ca cei care au aplicat pentru bursa vor fi anuntati pana pe 1 August daca au luat sau nu) si abia azi mi-au dat raspunsul care m-a lasat masca. "Da, ati obtinut bursa, insa doar jumatate se acorda anul acesta." Ce pot face ca sa iau intreaga suma asa CUM EI SPUN CA ACORDA nu eu. Daca imi spuneu de la inceput de jumatatate era ok, dar asa nu. Mentionez ca in perioada asta au probleme cu monitorizarea si Aracisul...
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:40, 10 Noiembrie 2013
Facultatea poate sa retraga bursele daca nu are din ce le plati. Parerea mea este ca nu puteti sa o obligati, intrucat acordarea/neacordarea si/sau cuantumul burselor se stabilesc de catre senatul universitatii, avand in vedere sumele disponibile pentru respectivul an universitar.
Daca era in discutie o universitate de stat, altfel se punea problema, acolo fiind banii de la bugetul invatamantului, pe care trebuie sa-i justifice.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
elena138, utilizator
Nu ştiu despre ce Universitate este vorba, însă, ar putea fi vorba şi de media obţinută , în raport cu care studentul este scutit fie de plata taxei pe un semestru, fie de jumătate sau de întraga taxă. Adică, peste media 9, scutire un semestru, pe ste 9,50 jumătate, la media 10, scutire integrală,Vedeţi ce scrie în regulament.În orice caz, dacă aveţi scutire integrală, iar facultatea vă plăteşte doar jumătate acum , din lipsă de bani, ar trebui să se nască un drept de creanţă, şi să fiţi scutit anul viitor de plată.Negociaţi cu ei pe acest aspect, este un drept obţinut prin munca depusă de dvs.
Este adevarat, lamuririle se cer universitatii in cauza. Insa, in ceea ce priveste obligarea (ma refer la solicitarea userului), imi mentin opinia. In charta universitatii trebuie sa existe si o prevedere legata de situatiile in care se poate diminua cuantumul burselor, esalonarea lor la plata sau orice alta prevedere in sensul celor expuse.
Regula este ca universitatea poate acorda un numar de burse, suma alocata fiind aceeasi, chiar daca beneficiarii sunt 2 sau 20.
Sunt aspecte de lamurit cu universitatea despre care vorbim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva facultatii de comunicare si relatii publice crassh crassh Buna ziua, doresc sa stiu daca este posibil sa dau in judecata Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si ... (vezi toată discuția)
Facultate de drept ,bursa? gygi gygi Fiind student la o Facultate de Drept anul 1 de studiu,va rog daca stie cineva sa-mi spuna, cum se acorda bursa de merit? semestrial,adica dupa primul semestru ... (vezi toată discuția)
Acordare burse sociale Ioana324 Ioana324 Buna ziua! Conform noilor modificari aduse legii educatiei, conducerea Universitatii Al Ioan Cuza Iasi a hotarat ca un student îşi poate păstra ... (vezi toată discuția)