avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda veche de 9 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda veche de 9 ani

Buna ziua!
Va rog sa-mi dati cateva sfaturi. In urma cu 9 ani de zile (pe vremea cand eram minor) am primit o amenda RATB pentru ca nu asi fi avut bilet. Amenda mi-a fost comunicata prin posta dupa 2 luni de la incident insa, procesul verbal nu continea numele meu. Era numele meu de familie insa cu un prenume care nu-mi apartine. Cu alte cuvinte, persoana care a intocmit procesul verbal a gresit prenumele desi a copiat datele personale direct de pe actul de identitate. Pentru aceste considerente nu i-am dat importanta si nu am platit nimic.
In prezent mi-a fost comunicata o instintare cu privire la inceperea executarii silite pentru neachitarea unei amenzi care figureaza de acum 3 ani, respectiv din 1 ianuarie 2010, iar pe titlul executoriu ar aparea ca ultima zi de plata ar fi fost in data de 31.12.2012 Executarea urmeaza a se incepe pe numele meu si am 15 zile sa depun contestatie. Mentionez faptul ca dupa acea amenda RATB de acum 9 ani nu am mai luat nici un fel de amenda, de ,,nici un soi''.
Ca lamuriri, v-asi ruga sa-mi spuneti daca se poate contesta amenda ca fiind prescrisa (9ani), in cazul in care este vorba in realitate despre amenda RATB. Daca este legal sa se aprobe executarea silita fara ca eu sa fiu instintat in vreun fel in prealabail ca am o datorie de achitat?
Exista oare o rea credinta din partea celor care au cerut executarea silita in cazul in care actiunea era in fapt prescrisa? Ori daca exista intradevar o amenda pe numele meu emisa in 2010 care nu mi-a fost insa comunicata niciodata sau daca cineva a facut ,,o gluma'' si de exemplu a fost prins pe autobuz fara bilet si zicand ca nu are buletinul la el l-a pacalit pe controlor si a eferit acestuia o parte din datele mele personale cum ar fi nume, prenume, adresa. Va dau acest exemplu deoarece am am vazut cu ochii mei astfel de situatii in care oamenii fara bilet in autobuz dadeau date ,,false'' care erau ale altor persoane in realitate, iar acestia (controlorii) pur si simplu le notau pe o foaie. Deci exista oare o rea credinta la executarea silita daca amenda nu se bazeaza pe un proces verbal viabil care sa prevada si martori, copie de pe actul de identitate, CNP corect, si alte date reale pe care teoretic doar eu le-asi fi stiut?
Mai mentionez ca nu am fost niciodata somat sau anuntat in vreun fel ca asi figura cu datorii la primarie (de cand m-am nascut).
Va rog sa-mi oferiti pareri si sfaturi.
Le multumesc frumos celor care fac acest lucru !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 11:47, 22 Noiembrie 2013
Pai da dar mie nu mi-a fost comunicat. Pur si simplu mi-au dat o copie xerox la primarie dupa ce am cerut eu. Fiindca in titlul executoriu era trecut alt proces verbal, ca si temei. Cel din titlul executoriu era de fapt procesul verbal prin care au dispus executarea silita acum cativa ani. Eu am crezut ca acela este procesul verbal contraventional si m-am dus la primarie sa vad despre ce este vorba iar ei acolo mi-au aratat adevaratul proces verbal de acum 9 ani pe care eu nu l-am primit niciodata. Ei nu au o confirmare de primire, de altfel nici nu au cum sa aiba fiindca nu era pe numele meu, iar comunicarea este imposibila. Totusi instanta nu ar trebui sa tina cont si de aceste aspecte?
;) asta ziceam si eu, sunteti in termen pentru ca nu v-a fost comunicat. Succes!
Va rog... O singura intrebare mai am. Sa mai fac deci si o plangere contraventionala separat sau sa raman doar pe contestatia la executare pe care am facut-o deja?
Va multumesc foarte frumos si sa aveti parte de o zi frumoasa. :)
Eu as face cam asa... as face si plangere contraventionala si as cere suspendarea judecatii in contestatie, pana la solutionarea plangerii.
... dar exista o problema in cazul acesta, fiindca prin contestatia la executare am aratat instantei ca mi-au dat la cerere o copie de pe procesul verbal cu pricina la sediul primariei precum si data la care s-a intamplat, astfel ca au trecut mai mult de 15 zile de atunci. De altfel, prin contestatia la executare am aratat tot ce s-a intamplat si cum s-a intamplat si am aratat si ca le-am oferit executorilor timp sa-si anuleze actele emise pentru motivele de nulitate din procesul verbal. Mai mult, partea adversa nu a negat, ba chiar a recunoscut cand a depus intampinarea. Eu am depus si copia xerox, pe care am primit-o, a procesului verbal la instanta, alaturi de contestatia la executare si am aratat in contestatie si toate greselile care exista pentru a dovedi reaua vointa a executorilor. Am cerut si constatarea nulitatii procesului verbal, insa in mod special pentru faptul ca nu mi-a fost comunicat in cel mult o luna de la data intocmirii (acum 9 ani) incercand sa demonstrez ca executorii nu au respectat procedurile, justificand astfel necesitatea anularii titlului executoriu. Nu m-am gandit de loc ca asi fi inca in termen sa contest procesul verbal contraventional in mod direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in raspundere civila delictuala, separata sau alaturata ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. O actiune civila in raspundere civila delictuala poate fi exercitata alaturi si de alte actiuni civile in cadrul aceluiasi proces, ori trebuie ... (vezi toată discuția)
Executare silita se poate face un recurs? TuEsti TuEsti Buna. Am si eu o problema si mare nevoie de un sfat. Am luat o amenda de la C.F.R in 17.02.2011. plecand din tara nu m-am interesat despre amenda si nu i-am ... (vezi toată discuția)
Amenda minor cu somatie si titlu executoriu.. AndreiCris AndreiCris Buna ziua, Un minor a primit o amenda(pt trecere prin loc nepermis) in valoare de 39 lei in anul 2007. I-a fost intocmit proces verbal pe care l-a ... (vezi toată discuția)