avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident nr. masina stiut, cum aflu proprietarul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident nr. masina stiut, cum aflu proprietarul autoturismului?

Buna ziua,

Cum se procedeaza pe o cale sigura, aflarea detinatorului(proprietar) al unui autoturism care a provocat un accident usor fara victime, cunoscind doar numarul de inmatriculare al masinii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:24, 3 Octombrie 2013
Daca aveti dovezi, apelati la Politia Rutiera!
Daca nu aveti dovezi, nu v-ar folosi numele proprietarului?Presupuneti ca va recunoaste si veti obtine ceva de la dansul?
Cel mult, puteti sa incercati sa avizati dauna la asiguratorul autovehiculului pe care il aflati interogand portalul CEDAM (asigurare valida la data accidentului).Daca nici RCA nu are, nu mai aveti nicio sansa!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
nucu$, utilizator
nucu$ a scris:

Daca aveti dovezi, apelati la Politia Rutiera!
Daca nu aveti dovezi, nu v-ar folosi numele proprietarului?Presupuneti ca va recunoaste si veti obtine ceva de la dansul?
Cel mult, puteti sa incercati sa avizati dauna la asiguratorul autovehiculului pe care il aflati interogand portalul CEDAM (asigurare valida la data accidentului).Daca nici RCA nu are, nu mai aveti nicio sansa!

La ce fel de dovezi va referiti?

Anuntati accidentul la politie aratand ca autorul accidentului a fugit de la locul faptei indicand numarul de inmatriculare al autoturismului care v-a lovit. Politia il identifica si poate fi sanctionat pe de o parte ca nu a anuntat accidentul si, pe de alta parte, ca si-a reparat autoturismul fara autorizatie (daca s-a efectuat reparatia)
marianna a scris:

La ce fel de dovezi va referiti?

Daca sustineti ca un anumit autovehicul a produs un accident (mai ales usor), cu ce puteti dovedi spusele?Martori?Fotografii?Urme pe autovehicul?Altceva?
Simpla afirmatie nu poate fi crezuta decat cu probe materiale sau marturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie masina inainte de finalizarea anchetei politiei PopescuOctav PopescuOctav Am avut masina parcata si o alta masina mi-a lovit-o. Soferul a fugit de la locul acidentului dar am apucat sa-i iau numarul, m-am prezentat la Politie ... (vezi toată discuția)
Legislatie si procedura in cazul accidentelor rutiere cu victime ! Roland Mindrila Roland Mindrila In cazul in care sunteti implicati intr-un accident soldat cu victime, fie numai cu raniri usoare sau vatamari usoare, nu modificati pozitia vehiculului pina ... (vezi toată discuția)
Greseala in rca peugen peugen Buna ziua, Am comandat online o polita RCA, am primit-o si am constatat ca mi s-a gresit numarul de inmatriculare < in loc de V aparea litera B >. Ce se ... (vezi toată discuția)