avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Auto scutit de impozit persoana cu handicap?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Auto scutit de impozit persoana cu handicap?

Intrebare: este scutit de impozit un autoturism inmatriculat pe persoana cu handicap?(nu stiu ce grad,persoana nu are o mana) daca da,in ce masura?in totalitate sau partial?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlinAlinAB , utilizator 17:27, 13 Octombrie 2013
L nr 448/2006 actualizata CAPITOLUL II
Drepturile persoanelor cu handicap

SECŢIUNEA a 7-a
Facilităţi
Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:

c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;

Avand in vedere dizabilitatea mentionata persoana in cauza detine permis de conducere?
Da sigur ca detine permis de conducere.lipsa membru superior(mana) este handicap grav sau nu?banuiesc ca da...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto redusa pentru persoana cu handicap? ejneb00n ejneb00n Buna seara si la multi ani. Detin un automobil inscris in Italia, euro 2 si mi se pare o crima taxa auto pentru inscriere aici la noi din moment ce masina am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Impozit auto si inmatriculare persoana cu handicap. Cocainaa Cocainaa Buna ziua Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva . As dori sa stiu daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)