avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va rog urgent - conducere fara permis, dobandire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va rog urgent - conducere fara permis, dobandire ulterioara. Ce se intampla cu permisul in acest caz?

In luna ianuarie 2013 am fost prinsa conducand fara permis, in luna martie 2013 am dobandit permisul, astazi am primit o condamnare definitiva cu suspendare, va rog sa imy spuneti daca se anuleaza permisul si care este procedura, p.s. in fiecare zi fac naveta spre serviciu si nu vreau sa mai incalc legea !
Va multumesc anticipat.
Chiar nu inteleg de ce nu v-ati angajat avocat.
Aveati sanse bune sa obtineti o amenda administrativa daca avocatul isi dadea silinta sa va apare.
Probabil ca nu veti mai avea dreptul de a conduce.

Vedeti ce scrie in hotorarea instantei.
Asa ceva nu am mai intalnit...si este incredibil...cum ati gresit...

Nu ar fi rau sa mergeti cu hotararea la avocat daca nu scrie ca nu mai aveti dreptul de a conduce.
Daca nu aveti dreptul si mai conduceti veti ajunge la inchisoare foarte probabil...dar culmea ar fi ca ati putea sa si scapati...
Dar, nu va jucati chiar daca ati putea sa scapati...deoarece eu cred ca aveti si neinspiratie si ghinion...si veti ajunge la inchisoare daca mai incalcati legea penala...
Unii au noroc, iar altii nu...
Permisul dvs va fi anulat.
Art. 114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
(f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
In afara de faptul ca se va anula, nu veti mai avea posibilitatea sa obtineti un nou permis decat dupa ce intervine reabilitarea, in cazul infractiunii savarsita de dvs nu se pot aplica prevederile art.116 din OUG 195/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Permis de condusere eliberat de o autoritate straina in perioada de anulare a permisului romanesc cosmin35 cosmin35 Buna ziua , o intrebare la care nu-am primit raspuns elocvent. In urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti privind un accident de ... (vezi toată discuția)
Infractiune la regimul circulatiei miriamm1 miriamm1 buna seara...acum cateva luni am fost cu un prieten pe un scuter .scuterul era neinmatriculat si nici unu din noi nu avea permis de conducere.am primit o ... (vezi toată discuția)