avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

buna seara! problema sta in felul urmator: sora mea locuieste cu logodnicul (italian) in Italia si au impreuna un copil de 1 an si 6 luni care poarta numele tatalui bineinteles. Vreau sa va intreb daca poate beneficia de alocatie in Romania tinand cont ca de acolo nu primeste nimic si doar tatal copilului lucreaza. Mentionez ca se vor muta in Romania peste cateva luni...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 3 Octombrie 2013
Regulament Consiliului (CEE) nr. 1408/1971 stabileste ca alocatia europeana pentru copii este o forma de ajutor familial pentru asigurarea unui trai corespunzator a tuturor copiilor nascuti in Uniunea Europeana.
Potrivit prevederilor lui, fiecare stat U.E., in functie pe posibilitatile proprii, va acorda o alocatie pentru copiii care sunt in intretinerea angajatilor de pe teritoriul sau.

Parerea mea este ca daca copilul are domiciliul în Italia impreuna cu parintii lui si cel putin un parinte lucreaza legal in Italia atunci se poate beneficia de aceasta alocatie europeana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana PAMELUS PAMELUS BUNA SEARA am sii eu o intrebare ptr cine este in masura sa-mi raspunda Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene gabriela0007 gabriela0007 daca am copii cu mine in tara straina si sotul mai pot lua alocatia europeana din tara in care lucrez ? (vezi toată discuția)