avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu postanatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu postanatal

buna ziua,
se calculeaza cele 4 luni de concediu pre si post natal in vederea stabilirii somajului?mentionez ca am 5 ani munciti inainte si cateva luni dupa concediu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 3 Octombrie 2013
1. Perioadele de concedii medicale (inclusiv concediul de maternitate) nu sunt perioade de stagiu de cotizare la somaj.

2. Pentru calcularea indemnizatiei de somaj se vor avea in vedere 12 luni de stagiu de cotizare din cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj.
- Aceste 12 luni sunt formate din lunile lucrate dupa concediul de maternitate completate, pana la 12, cu luni de dinainte de concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Salariata gravida cu contract de munca pe perioada determinata mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, O salariata este angajata cu contract de munca pe perioada determinata care expira in data de 21.09.2015. Intre timp a ramas insarcinata. Sunt ... (vezi toată discuția)