avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... preluare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

preluare asociatie

Buna ziua.Suntem o asociatie fara scop patrimonial in domeniul asistentei sociale. De curand am fost anuntati de intentia unei alte asociatii ( tot de acest gen) care ar vrea sa preluam asociatia lor urmand ca ei sa functioneze in continuare ca o filial a asociatiei noastre. Ce posibilitati am avea pentru realizarea acestei preluari?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:29, 25 Martie 2009
Situtia d-voastra este foarte simpla.
"Preluarea" respectivei asociatii se poate realiza cu aplicarea dispozitiilor art.33, art.34 indice1, alin.(1), art. 34 indice 2 alin.(1) si respectiv art. 34 indice 3 din Legea nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu toate modificarile si completarile ulterioare.
Rugamitea mea este sa va adresati direct unui jurist pentru a va indruma tehnic in ceea ce doriti sa intreprindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filiala ong merutium merutium Pasii pentru infiintarea unor filiale coincid cu cei ai infiintarii unui ONG? Adica include si rezervarea unei denumiri in prealabil? Este posibil ca sa ... (vezi toată discuția)
organizarea ºi funcþionarea fundaþiei S.O.S. S.O.S. Bună ziua. Am mai multe întrebări, referitoare la organizarea şi funcţionarea fundaţiei, mai precis despre raportul dintre membrii fondatori şi ... (vezi toată discuția)
Filiala ong infiintat in sua annabela annabela Buna ziua. Doresc sa aflu daca un ONG infiintat in SUA poate avea filiala in Romania si angajati de asemenea, respectiv ce demersuri trebuie facute in acest ... (vezi toată discuția)