avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident Vatamare corporala grava din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident Vatamare corporala grava din culpa

Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o am. Anul trecut am produs un accident rutier, am adormit si am intrat pe contrasens acrosand un alt autoturism. Victima are 90 zile de ingrijiri medicale. Urmeaza sa am primul termen de judecata, insa problema e ca in anul 1998 am suferit o condamnare de 7 ani pt viol pentru care am executat 5 ani de detentie. nu am reusit pana in prezent sa imi obtin reabilitarea judecatoreasca. Intrebarea e daca sunt considerat recidicist, reabilitat sau nu si ce pedeapsa pot risca pt noul dosar cu vatamare corporala din culpa. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 20:58, 3 Octombrie 2013
Nu se va reţine starea de recidivă pentru că, pe de o parte termenul pentru reabilitare s-a împlinit, după calculul meu , acesta fiind de 8 ani şi jumătate de la momentul liberării condiţionate, chiar dacă nu aţi cerut reabilitarea judecătorească , iar pe de altă parte noua infracţiune este comisă din culpă, iar legiuitorul a restrâns sfera infracţiunilor care atrag starea de recidivă la infracţiunile intenţionate.
Faceţi cerere de reabilitare judecătorească, iar referitor la pedeapsa pentru accident nu ştiu cât veţi primi exact.
va multumesc pt raspuns,dar ar fi posibila o pedeapsa cu execuatare pt vat corp grava din culpa, din cauza acestor antecedente?
Pai nu ati inteles ce a spus d-na, nu sunteti in stare de recidiva, deci puteti scapa cu suspendarea executarii.
Pentru infractiunea savarsita de Dvs. limitele de pedeapsa sunt 6 luni - 3 ani.
Daca ati recunoscut fapta, beneficiati de reducerea cu 1/3 a acestor limite.
Pedeapsa nu va fi foarte mare, in raport de limitele de pedeapsa.

Termenul pentru reabilitare se calculeaza de la data executarii efective a pedepsei, nu de la data liberarii conditionate.
Astfel, cei 8 ani si jumatate (termen de reabilitare) se calculeaza incepand cu anul 2005, data la care se considera executata pedeapsa.
In aceste conditii, in anul 2012 Dvs. nu erati reabilitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)
Recidiva? bogosianu bogosianu Buna seara! cetateanul x a comis in urma cu mai multi ani, infractiunea de conducere fara permis...a executat ,in urma cu 6 ani, o condamnare de 1 an si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vatamare corporala catalin potoasca catalin potoasca Buna ziua , am avut si eu un accident auto care sa lasat cu vatamarea corporala a celuilalt sofer si asi vrea sa stiu daca starea mea de recidivist pentru o ... (vezi toată discuția)