avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela - in ce conditii poate vinde curatorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela - in ce conditii poate vinde curatorul imobilul?

Buna seara,
As dori sa ma lamuriti intr-o problema daca se poate. Suntem 5 frati, dintre care unul cu handicap. Parintii nostri sunt morti amandoi, iar una dintre casele ramase ca mostenire i-au facut acte pe numele fratelui handicapat. Noi am fost de acord iar dupa moartea mamei unul din frati care am convenit noi sa aiba grija de fratele handicapat, a cerut in instanta sa fie curatorul fratelui, dar a facut si cerere de interdictie pentru acesta. Nu asta ar fi o problema, dar fratele meu, cel cu handicap mi-a spus sa vad ce fac ca a auzit ca fratele meu care este acum curator vrea sa vinda casa. Are el ca si curator acest drept si sa-l lase pe fratele meu pe drumuri? va rog sa-mi raspundeti ce sa fac sau ce este de facut. Mentionez ca hotarirea abia s-a pronuntat.

Alte discuții în legătură

Mostenire catre doi copii dintre care unul cu probleme psihice IonorNovyde IonorNovyde O mama trebuie sa lase mostenire o casa catre doi copii: unul dintre copii are probleme psihice, are pensie de handicap si este in continuare in grija mamei ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sfatuiti-ma ! cum sa fac sa iasa bine in aceasta speta ? poate cineva cu suflet ne va indruma dorudoru dorudoru --Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun de catre curator .buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie . 2 frati ... Petrina29 Petrina29 buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie . 2 frati au vandut (promisiune de vanzare avans incasat si 7 ani rate ) o casa cu curte comuna. ... (vezi toată discuția)