avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire catre doi copii dintre care unul cu probleme ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire catre doi copii dintre care unul cu probleme psihice

O mama trebuie sa lase mostenire o casa catre doi copii: unul dintre copii are probleme psihice, are pensie de handicap si este in continuare in grija mamei locuind in casa cu ea, aceasta putand semna acte in numele lui.

1. Se poate face mostenirea doar catre unul dintre copii (cel fara probleme psihice)?
2. Celalalt copil trebuie dezmostenit total ?
3. Trebuie facut un testament in care mama sa mentioneze ca vrea sa lase mostenire doar unuia dintre copii ?
4. Dupa moartea mamei, se poate ca cel cu probleme psihice sa locuiasca in casa fara a avea drept de proprietate si sa intre in grija fratelui ?
4. Cum trebuie procedat in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:16, 26 Octombrie 2016
Cum sa il dezmosteniti tocmai pe cel care are probleme? Cum va fi el ocrotit? Sau nu va intereseaza? Oricum nu se poate desmosteni in totalitate are dreptul la rezerva succesorala ce va insemna 1/4 din mostenire.
Mama aceea cum crede ca fratele va avea grija de el dupa ce ea nu va mai fi? Dezmostenindu-l? Care e logica?
Din contra, nu trebuie dezmostenit trebuie sa aiba aceeasi cota ca si fratele sau pentru a-i asigura o protectie si a nu ajunge in strada.
Tutore poate fi fratele sau o alta persoana desemnata, insa la dezbaterea succesiunii va fi desemnat un curator care nu va fi in persoana fratelui pentru ca au interese contrare.
Nimic nu se va face legal in defavoarea interzisului.
Dupa mostenire, daca amadoi fratii au 1/2 din mostenire cum se va adminsitra proprietatea initiala transformata acum in 2 proprietati diferite daca un frate poate incheia acte juridice iar celalalt nu poate fiind cu probleme psihice ?

Calitatea de tutore ii permite fratelui sa incheie acte juridice in numele celui bolnav ?
da.Poate incheia numai cu incuviintarea instantei de tutela si in interesul interzislui. Ei devin coproprietari, asa ca interzisul nu va putea fi dat afara din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire ellen_eco ellen_eco Buna ziua, as avea nevoie de o parere in legatura cu un drept de mostenire. 1. Suntem trei frati ( eu si inca doi frati). Mama traieste iar tatla a decedat in ... (vezi toată discuția)
Am o casa care este pe numele meu al mamei si al fratelui. daca ... Teosara Teosara Am o casa care este pe numele meu al mamei si al fratelui. Daca am ceda totul pe numele mamei si ea ar face testament pe numele meu dupe moartea fratelui ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mai complicată. cum se procedează când unul dintre moștenitori are sindromul down? tudor06 tudor06 Buna ziua Am rugamintea daca ma puteti ajuta intr-o speta de succesiue. Mai exact noi suntem 5 frati si am dori sa deschidem succesiunea dupa mama (a decedat ... (vezi toată discuția)