Am o casa care este pe numele meu al mamei si al fratelui. Daca am ceda totul pe numele mamei si ea ar face testament pe numele meu dupe moartea fratelui cumnata ar putea ataca testamentul? Mentioned ca fratelui are un copil minor.
Buna ziua,
Chiar daca face testament, mama nu vă poate lăsa întreaga masă succesorală. Fratele dvs. este mostenitor rezervatar și prin testament nu i se poate incălca rezerva succesorală.
romascanu
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Na-ți-o ție, dă-mi-o mie!
Pe bune? Care este sensul?
Nu puteți trăi în coproprietate?
Nu vi se pare mai firesc să păstrați ceea ce aveți deja, iar mama să vă lase (dacă o fi să vă lase) ceea ce are? Ea poate să lase prin testament cota parte pe care o are. Nu-i musai să dați cioara din mână (cota pe care o aveți deja), pe vrabia de pe gard (promisiunea unui testament pentru "tot").
pop_m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Explicati ce doriti sa obtineti (dezmostenirea fratelui / nepotului, etc) daca doriti o solutie legala.
Dupa moastea mamei cumnata nu poate ataca actele de mostenire, pentru ca ea nu are treaba cu mostenirea. Ea poate sa le atace doar in scenariul in care moare si mama, si fratele, si copilul e minor, in calitate de tutore ale nepotului.