avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare bun de catre curator .buna ziua! va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare bun de catre curator .buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie . 2 frati ...

buna ziua!
va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie . 2 frati au vandut (promisiune de vanzare avans incasat si 7 ani rate ) o casa cu curte comuna. fiecare avand parte de o anumita cota din casa. fratele mai mare este curator pentru celalalt frate ( pensionat pe viata - handicap ), pentru a vinde s-a facut o procura la notar ca fratele curator poate vinde bunul celui pe care il are in grija ( ii ia pensia , ajutoarele etc) mai ales ca cel cu probleme era mai mult plecat din tara dar la momentul vanzarii s-a folosit procura chiar daca el era in localitate . fratele mai mic sustine ca nu a dorit sa vanda acum ,procura o daduse doar in caz de vreo urgenta daca nu e in tara) si ca el fiind in tara trebuia sa fie prezent si sa fie despagubit si doreste un bun doar pe numele lui) .
fratele curator nu doreste sa ii cumpere pe numele lui deoarece poate vinde bunul si sa ramana pe drumuri ( doreste sa achizitioneze o garsonisra cf 2 sau 3 pe nume la amandoi), dar a trecut ceva timp si nu au facut nimic nici despagubit nici garsoniera . curatorul sustine ca a investit in camera celuilalt frate deoarece a daramt casa lui sa o renoveze si fiind lipita de camera fratelui a cazut si acesta fiind nevoit sa repare (bca) camera fiind foarte mica la fel si curtea.
intrebarea este ce poate face fratele cu probleme pentru a nu ramane pe drumuri ? pentru siguranata lui ce este cel mai bine? poate anula acea procura ? are vreo obligatie fratele curator sa ii cumpere sau sa il despagubeasca daca nu e trecut in procura ?
ce solutii sunt in acesta situatie pentru ca ambii fratii sa isi respecte obligatiile . fratele curator spune ca a strans banii de pensie , ajutoare si ii are pe card dar nu i a dat ca nu a avut nevoie de ei ( fratele cu handicap munceste cu norma redusa si este cu o doamna cu care se gospodareste) si ca asa face dovada ca se ingijeste de el chiar daca nu e pe numele fratelui nimic .
se poate anula procura data, fiind astfel obligat sa cumpere ceva pe numele lui ? sau odata folosita la promisiunea de vanzare are valabilitate pana la finalizare adica la vanzarea propriuzisa a bunului , dupa achitarea tuturor ratelor?
mai este un frate care nu este implicat in acesta situatie si nu doreste sa se implice pentru a nu se crea tensiuni si discutii mai mari n u doreste sa fie curator pentru ( a fost primul curator cand a si umblat sa ii faca pensie )
multumesc frumos !
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
Petrina29, utilizator

Alte discuții în legătură

Persona cu handicap la notar buna ziua ! va rog sa ma ajutati ... Petrina29 Petrina29 PERSONA CU HANDICAP LA NOTAR buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu un raspuns (lege ) referitor la o persoana care este incadrata in grad de handicap accentuat ... (vezi toată discuția)
Sunt curatorul unui bonlav-avem o casa care este si a mea si a lui- jumate-jumate o putem vinde ? doderosandro doderosandro Am un frate Cu handicap sever ( Retard mental ) Sunt curatorul lui prin decizie de primar. Administrare bunuri si bani. Eu ridic toti banii lui ( fac raport ... (vezi toată discuția)
Curatela - in ce conditii poate vinde curatorul imobilul? Marcela** Marcela** Buna seara, As dori sa ma lamuriti intr-o problema daca se poate. Suntem 5 frati, dintre care unul cu handicap. Parintii nostri sunt morti amandoi, iar una ... (vezi toată discuția)