avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PERSONA CU HANDICAP LA NOTAR buna ziua ! va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PERSONA CU HANDICAP LA NOTAR buna ziua ! va rog sa ma ajutati ...

PERSONA CU HANDICAP LA NOTAR
buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu un raspuns (lege ) referitor la o persoana care este incadrata in grad de handicap accentuat -permanent ,fara insotitor, cu diagnostic de schizofrenie usoara poate da imputernicire la notar pentru vanzarea casei . persoana cu handicap are si curator si tot curatorului i-a dat imputernicire prin notar.
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 29 Aprilie 2023
Perosna in cauza are dreptul sa incheie procura notariala in favoarea curatorului pentru ca acesta sa desfasoare procedura de instrainare bun imobil
va rog inca o lamurire curatorul este fratele persoanei cu handiap iar acesta a vandut bunul fara sa ii dea nimic nici alt bun nici bani , peroana cu handicap sta acum cu chirie . nu este obligat curatorul sa ii dea suma cuvenita din vanzare sau sa cumpere un alt bun ?ce solutii sunt in aceasta situatie ca persoana cu handicap sa nu ramana fara nimic?in prezent a ramas fara nimic . exista o lege sa i se cumpere un imobil pe numele lui dar fara drept sa il vanda cat traieste ? sa nu il pacaleasca cineva si sa ramana pe drumuri.
multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
Petrina29, utilizator
Depinde cum suna procura .. nu exista nicio lege care sa il oblige pe curator sa cumpere o noua casa pe numele acelei persoane, daca in procura nu este mentionat asa ceva,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bun de catre curator .buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie . 2 frati ... Petrina29 Petrina29 buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie . 2 frati au vandut (promisiune de vanzare avans incasat si 7 ani rate ) o casa cu curte comuna. ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)
Despre procurile notariale cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa aflu si eu o opinie avizata legata de o procura notariala. Am ajuns in urma cu cateva zile in posesia unei procuri ... (vezi toată discuția)