avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nerestituirea intretinerii retinuta in plus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nerestituirea intretinerii retinuta in plus

Am urmatoarea problema: pe data de 23.08.2013 am vandut o garsoniera am avut nevoie de o adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa ca sunt cu plata intretinerii la zi. Administratia m-a pus sa platesc suma de 200 lei luand ca reper ultima intretinere platita care era de 180lei spunand ca daca va reiesii o suma de plata mai mica am sa o recuperez. Cand s-au afisat cotele de intretinere a reiesit de plata suma de 150lei, deci de recuperat 50 lei. Administratia blocului refuza sa-mi restituie aceasta suma invocand motivul ca eu trebuie sa o recuperez de la noul proprietar al garsonierei. Noii proprietari sunt plecati din tara iar garsoniera este inchiriata.Cum imi pot recupera banii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:51, 6 Octombrie 2013
Nu este asa.
Plata nedatorata incasata de asociatie trebuie restituita de ea.
Nu platiti intretinerea si pentru noul proprietar.
si cum fac sa o recuperez daca administratia refuza acest lucru?
Ii puteti da in judecata.
Sau incercati o reclamatie la primarie.
In instanta pentru 50 lei? Glumiti?

Administratorul va poate inapoia foarte usor acesti bani, restituindu-i prin Dispozitie de plata, ca fiind o cheltuiala incasata in plus (referinta este in Registrul de casa la nr. crt..... ).
In registrul de casa suma se pune in coloana "iesiri", iar in dreptul apartamentului in fisierul de incasari suma se pune cu semnul (-). Astfel se poate regla aceasta diferenta.

Ori nu stie si atunci puteti sa-i spuneti dv. cum sa faca, ori nu vrea, din comoditate, si atunci puteti sa va adresati presedintelui asociatiei si, mai departe primariei.
Sigur ca se putea recupera de la noii proprietari, dar daca acestia nu sunt in tara, administratorul care v-a propus aceasta "afacere" trebuie s-o rezolve.

La limita puteti sa mergeti cu el la chiriasii noului proprietar, sa le spuneti ca au in contul intretinerii aceasta suma de la dv. si sa v-o inapoieze ei, dar asta seamana a "cerseala" si nu este deloc onorabil sa fiti pusa in aceasta situatie.
Daca nu vrea sa ii dea banii ce sa faca sa il roage frumos?
Daca face mai multe faze de acest fel se aduna bani.
Asa scot unii bani la sume mici.
Daca sunt 10 persoane se aduna 500 lei.

Alte discuții în legătură

O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii/plata nedatorata BiancaTudose BiancaTudose Buna seara! Va relatez pe scurt cazul meu. Am cumparat o garsoniera la licitatie publica in luna iulie 2013. Am intrebat ulterior la asociatie daca sunt sume ... (vezi toată discuția)
schimbare administratie bloc. carolinagherman carolinagherman In februarie 2010 a fost ales un nou comitet de administratie a blocului in care locuiesc pe motiv ca fostul administrator a furat S-a adirmat cu aceasta ... (vezi toată discuția)