avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Risc de incendiu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Risc de incendiu

Sobele din fonta in organizarea de santier este permisa?
Este interzisa de o lege sa nu se foloseasca sobe pe lemne din cauza focului deschis?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:42, 4 Octombrie 2013
Orice improvizatie utilizata la locul de munca poate contribui la declansarea unui incendiu, motiv pentru care improvizatiile de orice fel sunt interzise prin instructiunile proprii PSI.
Utilizarea de sobe din fonta, improvizate (confectionate prin sudare capace pe tronsoane de teava, cu sau fara aerisire in exteriorul baracilor, cu sau fara cenusar si gratar pentru lemne, etc.) trebuie sa fie identificate ca riscuri de producere incendiu, in materialul de evaluare a riscurilor intocmit de catre angajator.
Prin Legea nr.307/ 2006 privind apararea impotriva incendiilor se stabileste:
-Art. 6 al.(1) Persoanele fizice si juridice sunt obligate sa respecte reglementarile tehnice si dispozitiile de aparare împotriva incendiilor si sa nu primejduiasca, prin deciziile si faptele lor, viata, bunurile si mediul.
-Art.19 Administratorul sau conducatorul institutiei, dupã caz, are urmãtoarele obligatii principale:
a) sa stabileascã, prin dispozitii scrise, responsabilitatile si modul de organizare pentru apararea împotriva incendiilor în unitatea sa, sa le actualizeze ori de câte ori apar modificari si sa le aduca la cunostinta salariatilor, utilizatorilor si oricaror persoane interesate;
b) sa asigure identificarea si evaluarea riscurilor de incendiu din unitatea sa si sa asigure corelarea masurilor de aparare împotriva incendiilor cu natura si nivelul riscurilor;
..........
g) sa elaboreze instructiunile de aparare împotriva incendiilor si sa stabileascã atributiile ce revin salariatilor la locurile de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate dosar protectia muncii Kerekesjaya@yahoo.com Kerekesjaya@yahoo.com Buna, Sotia mea are o intreprindere individuala unde este si administrator. Este vorba de in magazine de haine. Nu are angajati. Ea este si vanzatoare, Are ... (vezi toată discuția)
Acte ce trebuie prezentate in cazul unui control psi laritzu laritzu Buna ziua. Avem un specialist care sa ne enumere ce acte trebuie sa prezentam si pe care suntem obligati sa le avem in cazul unui control PSI la un SRL ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator in domeniul psi resursesbc resursesbc Buna ziua. Ma intereseaza exact ce obligatii are angajatorul in domeniul PSI in cadrul unei societati cu aproximativ 150 de salariati. De asemenea, as vrea ... (vezi toată discuția)