avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, credit banca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, credit banca

Buna ziua,as dori unele raspunsuri in legatura procesul de divort ce mi-a fost intentat de sotie.Avem doi copii dintre care unul minor.Problema nu ar fi pensia alimentara pe care legea ma v-a obliga sa o platesc minorului ci faptul ca aceasta cumulata cu rata de la banca ma va duce in incapacitate de plata a imprumutului contactat.Imprumutul este girat cu apartamentul,eu fiind debitor ipotecar si sotia garant ipotecar,fiind folosit la amenajarea apartamentului si la cumpararea unui autoturism.
INTREBARE:Pote partajul sa o oblige pe sotie sa plateasca jumatate de rata lunara si jumatate din cheltuielile de intretinere ale apartamentului? in caz contrar eu nemaiputand onora imprumutul fapt ce ar duce la pierderea apartamentului!!!!
Mentionez ca in momentul de fata eu platesc rata la banca si cheltuielile cu apartamentul iar sotia nu doreste sa vindem apartamentul sa achitam banca !!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă cu creditul de nevoi personale garantat cu ipotecă imobiliară după divorț? Liviu Manole Liviu Manole Buna ziua. Ma numesc Liviu.In anul 2007 m-am casatorit iar in 2008 am achizitionat impreuna cu sotia un imprumut de nevoi personale cu ipoteca(garantand cu ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de abandon de familie claudiu1706 claudiu1706 Buna ziua! In urma procesului de divort s-a stabilit o pensie alimentara in suma de1000 ron/luna si custodie comuna cu domiciliul copilului la mama. Am ... (vezi toată discuția)