avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Auto mostenire (concubinaj)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Auto mostenire (concubinaj)

Daca traim in concubinaj si masina noastra e pe numele sotului lui,eu ca sotie am dreptul sa o vand,in cazul in care se intampla ceva cu sotul meu,Doamne fereste? E posibil sa fac o donatie pe numele meu?Mersi mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:37, 5 Octombrie 2013
Daca traiti in concubinaj atunci nu sunteti sotie, deci nu mosteniti.
Mersi mult,stiam asta! Ma intereseaza modalitatea de a o putea vinde,in cazul ca se va intampla ceva cu sotul meu .Normal ca nu doresc asta,dar totul e posibil fiind mai in varsta! Deci pot face la Notar ceva,o donatie pe numele meu?
Va poate dona masina, numai sa vrea .... La notar i se va explica ce este cu drepturile mostenitorilor rezervatari (poate concubinul dvs.are parinti in viata sau copii dintr-o alta casatorie, etc. ...)
Donatia de bunuri mobile se poate face si sub semnatura privata nu numai in forma autentica. Puteti face si act de vanzare pe masina, exista tipizate.
ok,mersi mult normal ca vrea!

Alte discuții în legătură

Datorii la banca gigivl gigivl Buna seara , am avut un credit la banca la o firma la care am fost administrator , firma a dat faliment si acum banca ma urmareste si imi ia din salariu 30 %, ... (vezi toată discuția)
Acte, mostenire in concubinaj mmtudor mmtudor Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema (sunt cam multe de spus): traiesc in concubinaj de 20 ani; nici eu si nici concubinul nu avem ... (vezi toată discuția)
Vanzarea-cumpararea intre soti aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua. Potrivit C.civ, vânzarea de bunuri proprii nu se poate face între soti decât pentru cauzã de lichidare. Intrebarea mea este daca sotii pot ... (vezi toată discuția)