avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii la Banca
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii la Banca

Buna seara , am avut un credit la banca la o firma la care am fost administrator , firma a dat faliment si acum banca ma urmareste si imi ia din salariu 30 %, intre timp m-am casatorit si acum vreau sa cumpar o masina , daca o trec pe numele sotie banca poate sa o ia , sau sa o primeasca cu titlu de donatie ? sau ce saft imi dati sa fac Multumesc !
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:54, 19 Ianuarie 2014
Chiar daca treceti masina pe numele sotiei, este bun comun. Se poate executa cota dvs (bineinteles dupa ce este determinata prin partaj cerut de creditor). Ideea este ca fiind pe numele sotiei, va fi greu sa o identifice in patrimoniul dvs., deci s-ar putea sa ramana cu ce va retin din salariu.
si daca o primeste ca donatie din partea parintilor ?
Decat sa va complicati cu actele masinii, parintii ei ii pot dona banii (prin act autentic sau privat cu martori ) cu care va cumpara masina.
Masina va fi bun propriu al sotiei, nu va fi supusa partajului nici cerut de creditor si nici de dvs daca va despartiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc de raspuns !
Mai am 2 intrebari
1 daca masina e castigata la un concurs la radio pe numele sotie
2 doar parintii sotie pot face donatia sau si parinti mei sau oricine alt cineva ?
1)bunurile castigate la concursuri/ primite ca premiu sunt proprii ale celui ce le-a castigat.
2 )oricine ( sa nu aiba datorii la randul lui si cu atentie daca are mostenitori rezervatari), important e sa doneze sotiei, nu dvs.
Puteti schimba regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri si astfel ce bunuri cumpara sotia pe numele ei, va fi bunul ei propriu.

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
In caz de divort cum protejezi bunurile proprii... verax4me verax4me Buna ziua, in caz de divort, cum as proteja bunurile proprii ? Concret, am o ocazie sa cumpar o masina si tatal meu imi va da banii necesari; in caz ca ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)