avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii la Banca
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii la Banca

Buna seara , am avut un credit la banca la o firma la care am fost administrator , firma a dat faliment si acum banca ma urmareste si imi ia din salariu 30 %, intre timp m-am casatorit si acum vreau sa cumpar o masina , daca o trec pe numele sotie banca poate sa o ia , sau sa o primeasca cu titlu de donatie ? sau ce saft imi dati sa fac Multumesc !
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:54, 19 Ianuarie 2014
Multumesc de raspuns !
Optati pentru schimbarea regimului matrimonial al comunitatii legale in acela al separatiei de bunuri si atunci bunul dobandit de sotie va fi bunul ei propriu.
Cel mai simplu faceti un act intre sotie si parintii ei prin care acestia ii doneaza suma de bani. Chemati si martori. Puteti sa il autentificati si la notar dar mai costa ceva. In caz de ceva se prezinta acest act. Daca vreti sa aveti si dovada transferului depuneti banii la banca si apoi faceti transfer bancar parinti-fata. Asa aveti si dovada fizica a extrasului de cont.
sa mai poate face dupa ce esti castorit aceasta separatie ?
Bani primiti de sotie de la parintii ei sunt doar ai ei nu si ai dumneavoastra. Cu acei bani puteti face ce vreti pentru ca banca nu ii poate urmarii - sunt doar ai sotiei - dar sa pastrati toate actele - donatia scrisa - extrasul de cont ... facute de mana, semnate si datate - nu mai trebuie la notar. Eventual la cumpararea masinii se duce sotia si face toate actele pe numele ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
In caz de divort cum protejezi bunurile proprii... verax4me verax4me Buna ziua, in caz de divort, cum as proteja bunurile proprii ? Concret, am o ocazie sa cumpar o masina si tatal meu imi va da banii necesari; in caz ca ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)